Erhverv

Dansk mangemillionær køber en knap 100 år gammel stålfabrik i England

Steelway Group Limited blev grundlagt i 1928 nær Birmingham, men nu er størstedelen af stålfabrikanten på danske hænder.

Magnus Kjøller er blandt andet kendt for sin hang til dyre biler. Har ses han med en Lamborghini. Foto: Sisse Dupont Steelway Limited har siden 1928 leveret stålvare i Wolverhampton. Foto: Magnus Kjøller Holding

Serieinvestoren Magnus Kjøller har investeringer i alt fra mode til bilvask og ishockey, og nu er han endvidere ejer af en stålvarefabrik i Wolverhampton nær Englands næststørste by Birmingham.

Gennem selskabet Magnus Kjøller Holding, der har base i Dubai, har han erhvervet sig en ejerandel på 51 pct. af stålfabrikken Steelway Group Limited, der har produceret stålvarer siden 1928.

Selvom stålvarefabrikken er næsten 100 år gammel, afviser Magnus Kjøller i en mail, at det på nogen måde er et støvet foretagende, han har købt sig ind i.

»Selskabet har gennemlevet den store recession i 1930’erne, en verdenskrig samt flere finanskriser – og det lader til at komme styrket ud af både brexit og den nuværende globale pandemi. Det har det gjort ved hele tiden at tilpasse sig markedet i takt med, at der opstår behov for nye produkter og løsninger, senest med eksempelvis en række antiterror-sikringsløsninger,« skriver Magnus Kjøller, der ikke ønsker at udtale sig om prisen på investeringen.

Stålfabrikken beskæftiger omtrent 150 medarbejdere og producerer løsninger til eksempelvis spildevandsværk, atomkraftindustri, hegn, sikkerhedsdøre, fængsler og antiterror.

Selvom Magnus Kjøller oftest har haft fokus på investeringer i startups i helt andre brancher, er det ikke første gang, han bevæger sig mod England i jagten på stål. Sidste år erhvervede Magnus Kjøller Holding en lignende virksomhed i form af JHT Fabrications, der er placeret ved Newcastle.

Planen er, at denne skal kombineres med den nye investering under en gruppestruktur ved navn Northern Industries.

»Vi ser et stort forretningsmæssigt potentiale i at opkøbe industrivirksomheder og kombinere dem i en gruppestruktur og således udnytte de fordele, der ligger i at kunne servicere et større geografisk område. Desuden kan vi trække på hvert enkelt selskabs kompetencer, så de hver især kan acceptere et endnu bredere udvalg af opgaver,« fortæller Magnus Kjøller.

Han mener, at det er et fint tidspunkt at gå ind i lige præcis engelske stålvirksomheder, da den britiske økonomi sandsynligvis kan se frem til en stimulanspakke på flere milliarder. Nogle af disse skulle gerne havne i stål.

»Ud over at den moderne verden altid har haft og altid vil have et behov for diverse stålfabrikationer, står vi over for en ny virkelighed, hvor den britiske økonomi skal kickstartes. Regeringen har annonceret en ”New Deal” under sloganet ”Build Build Build”. Her vil den over de kommende år, med et budget på 640 milliarder pund, meget aggresivt stimulere nationaløkonomien ved blandt andet at øge investeringerne i infrastruktur,« skriver Magnus Kjøller og uddyber:

»Derfor mener vi, at timingen for at investere i engelske stålfabrikker er god.«

Magnus Kjøller er en dansk velhaver, der i dag er bosiddende i Dubai, hvor holdingselskabet også har base. Gennem tiden er han blandt andet blevet kendt for sin hang til flotte biler og dyre bobler.

Hans formue blev i første omgang skabt på den kontroversielle it-virksomhed Pointworld, hvor brugere optjene point ved at svare på spørgeskemaer og deltage i konkurrencer fra annoncører. Derefter kunne de veksle pointene til gaver.

Pointworld har flere gange været under myndighedernes lup og er tidligere dømt for vildledende markedsføring.

Læs også