Erhverv

GE betaler 200 mio. dollar for at lukke sag om vildledning

Foto: Tim Brakemeier/AP

General Electric har valgt at betale 200 mio. dollar, svarende til 1229,5 mio. danske kroner, til det amerikanske børstilsyn Security and Exchange Commission, SEC, for at lukke en sag angående påstande om vildledning af selskabets investorer.

Det skriver Financial Times.

SEC meddelte onsdag, at GE har undladt at oplyse, hvilke tiltag selskabet har anvendt for at forbedre likviditeten og overskuddet i sin forretningsenhed GE Power.

Derudover beskylder SEC selskabet for at have skjult stigende omkostninger.

- Det er meget simpelt. Et selskab skal fremvise den nøjagtige måde, hvorpå selskabet når sine økonomiske mål, og det skal samtidig oplyse om de tendenser og usikkerheder det er opmærksom på, siger Stephanie Avakian, som er direktør hos SEC, til Financial Times.

Betalingen til SEC sker i lyset af en større undersøgelse, som SEC valgte at påbegynde, da GE tilbage i 2017 og 2018 offentliggjorde regnskabstal, som fik aktien til at dykke med 75 pct.

Den amerikanske teknologi- og servicekoncern GE har ifølge avisen hverken indrømmet eller benægtet SEC-beskyldningerne.

- Vi har konkluderet, at det er i GE's og dets investorers bedste interesse at lukke denne sag på baggrund af det, der er blevet annonceret i dag, sagde en talsperson ifølge Financial Times.

GE-aktien faldt ifølge avisen med omtrent 1 pct. den følgende handelsdag efter nyheden kom ud onsdag.

Læs også
Top job