Serier

Google udsætter - medarbejdere skal arbejde hjemme indtil september

Techgiganten vil nu lade sine ansatte arbejde hjemmefra helt indtil sensommeren 2021.

Corona rammer verden
Ikke før september forventes Googles ansatte at vende tilbage til kontorerne pga. coronapandemien. Foto: AP Photo/Paul Sakuma

Ikke før september næste år forventer Google, at de ansatte igen indtager techgigantens kontorer.

Alphabet Inc, der ejer Google, meddeler nu, at i lyset af den rasende coronapandemi vil de lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra helt indtil september næste år.

Det skriver New York Times.

Det er dermed en udskyldelse af tech-virksomhedens oprindelige planer for, hvornår de ansatte igen skulle begynde at vende tilbage til arbejdspladsen.

Samtidig vil Google næste år teste idéen om en ”fleksibel arbejdsuge”, når det igen er sikkert at vende tilbage til kontoret, lyder det fra adm. direktør Sundar Pichai til selskabets medarbejdere i en e-mail søndag, skriver mediet.

Som en del af planen forventes Google-ansatte at arbejde på kontoret mindst tre dage om ugen, mens de kan arbejde hjemmefra de øvrige dage, lyder det.

»Vi tester en hypotese om, at en fleksibel arbejdsmodel vil føre til øget produktivitet, samarbejde og trivsel,« skriver topchefen i mailen.

Der står intet i mailen om, hvorvidt det forventes, at de ansatte skal være vaccineret for coronavirus, inden de vender retur til kontorerne. Google har dog tidligere været ude og anbefale folk at blive vaccinet, når de får mulighed for det.

Ifølge New York Times var Google blandt de første virksomheder i USA, der sendte sine medarbejdere hjem og arbejde, da coronakrisen brød ud.

BRANCHENYT
Læs også