Erhverv

Lego-familien Kirk Johansen køber sig via Kirk Kapital ind i Danske Stenhuggerier

Kirk Kapital overtager 45 pct. af aktierne i Danske Stenhuggerier, der er storproducent af gravsten.

Danske Stenhuggerier blev etableret i 1983 i midtjyske Nørre Snede. Arkivfoto: Christian Lykking

Lego-pengetanken Kirk Kapital har kastet sig over en helt ny branche. Kirk Kapital har nemlig købt 45 pct. af aktierne i Danske Stenhuggerier, oplyser pengetanken i en pressemeddelelse, hvor Danske Stenhuggerier bliver beskrevet som Danmarks største leverandør af gravsten.

Prisen for handlen er ikke oplyst.

»Partnerskabet med Danske Stenhuggerier tiltalte os, fordi det dels repræsenterer en mulighed for at sikre, at vi bevarer dette traditionsrige erhverv på danske hænder. Samtidig åbner partnerskabet op for, at vi kan accelerere væksten yderligere, specielt internationalt og igennem opkøb,« udtaler Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital.

Kirk Kapital er Kirk Johansen-familiens pengetank. Denne del af Lego-familien blev købt ud af Lego i 2007, og pengene blev skudt ind i Kirk Kapital. Kirk Kapital foretrækker en minoritetspost på mellem 25 og 50 pct. af en veldrevet virksomhed, hvor Kirk Kapital skal betragtes som en langsigtet investor.

Og det er altså netop en minoritetspost, Kirk Kapital nu har fået i Danske Stenhuggerier, som har aktiviteter i Danmark, Norge og Tyskland.

»Vi glæder os til partnerskabet med Kirk Kapital. For os var det vigtigt at finde en familieejet partner, som vil værne om Danske Stenhuggeriers værdier og succes, og det som er opbygget gennem mange år. I tillæg vil Kirk Kapital også bidrage aktivt i udviklingen af virksomheden fremadrettet,« lyder det fra Carsten Sjørvad, adm. direktør for JJO Invest ApS, der er en del af ejerkredsen.

Samme melding kommer fra Carsten Nørmark Christensen, der som 18-årig var med til at stifte Danske Stenhuggerier i 1983. I dag er han adm. direktør i det firma, han selv var med til at stifte.

»Vores fokus er på at skabe gode minder for de pårørende. Det har vi gjort i mere end tre årtier. Det agter jeg og virksomhedens mange dygtige medarbejdere og gode samarbejdspartnere at fortsætte med i årene fremover. Jeg ser Kirk Kapitals interesse som en blåstempling af vores arbejde og glæder mig til det nye samarbejde, som giver os kræfterne til at være endnu mere til stede lokalt og samtidig satse internationalt,« siger Carsten Nørmark Christensen.

Læs også