• Opdateret 19/04/2021 kl. 16:16
Erhverv

Politiet rejser tiltale mod tidligere Hummel-direktør

Mere end fire år efter at Søren Schriver blev bortvist som topchef i Hummel og beskyldt for svindel, har politiet taget stilling til tiltalespørgsmålet.

Artiklens øverste billede
Søren Schriver var direktør i Hummel i over 23 år. I 2017 blev han bortvist og beskyldt for svindel. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Østjyllands Politi har mandag rejst tiltale mod den tidligere Hummel-direktør Søren Schriver.

Det bekræfter Søren Schriver selv på Linkedin.

»Jeg er mildest talt overrasket over, at der nu er rejst tiltale mod mig. Jeg har sammen med min advokat drøftet denne sag meget grundigt i gennem, og vi har begge mere end svært ved at se, hvor der skulle være sket lovovertrædelser, ligesom det står meget uklart i tiltalen, hvad mit motiv skulle være,« skriver Søren Schriver i et opslag.

Specialanklager ved Østjyllands Politi Jesper Rodkjær bekræfter ligeledes over for Finans, at der er rejst tiltale, men han har ikke yderligere kommentarer.

Søren Schriver var direktør i Hummel i over 23 år, men han blev bortvist på dramatisk vis i februar 2017 og beskyldt for svindel.

Hummel er ejet af den kendte erhvervsmand, Christian Stadil, og det var først cirka to uger efter, at virksomheden havde offentliggjort bortvisningen, at en grådkvalt Stadil sammen med sin far, Thor Stadil, og advokater fra Plesner, på et usædvanligt pressemøde forklarede, at Schriver ville blive meldt til politiet for returkommission, bedrageri og mandatsvig.

Angiveligt var sagen kommet til Stadils kendskab på baggrund af en henvendelse fra Hummels tyrkiske samarbejdspartner, Akbulut Tekstil, der producerede og solgte Hummel-tøj på en licensaftale.

Akbulut var dybt afhængig af Hummel, og ifølge Christian Stadils udlægning havde Søren Schriver truet med at stoppe samarbejdet, med mindre det tyrkiske firma skrev under på en aftale om, at Schriver privat skulle have 10 procent af Akbuluts fremtidige indtægter.

Senere skulle den danske direktør have forsøgt at købe en tyrkisk ejendom, som kunne sælges videre med stor gevinst, når der var blevet indgået en lejekontrakt med Hummel.

Søren Schriver tog selv skarpt afstand til beskyldningerne, og han varslede en erstatningssag for uretmæssig bortvisning. Senere hævede han sagen, da han fik udbetalt en millionbonus for 2016, som Stadil-familien ifølge eget udsagn ikke mente, de kunne tilbageholde, da der var tale om bonus for perioden inden bortvisningen.

Ifølge den tidligere direktørs opslag på Linkedin har politiet rejst tiltaler for tre forhold. Det ene handler om, at han skal have afholdt en fødselsdagsreception for 45 deltagere på Hummels regning. Nummer to er »en ejendoms-sag i Tyrkiet«, som Hummels egen tyrkiske advokat ifølge Schriver var involveret i, mens den tredje handler om en sag, hvor Hummels tyrkiske direktør ønskede at lave noget med Schriver, når sidstnævnte går på pension.

»Derfor insisterede han på, at Hummels advokat i Tyrkiet skulle udfærdige en fælles hensigtserklæring om et sådan samarbejde, der skulle realiseres efter, jeg måtte gå på pension. Igen står det mig og min advokat aldeles uklart, hvori lovovertrædelsen og et egentlig motiv skulle bestå. Ikke mindst i lyset af, at dokumenterne er udfærdiget af Hummels egen advokat i Tyrkiet,« skriver den tidligere direktør.

Søren Schriver tilføjer, at han aldrig har foretaget sig »noget som helst ulovligt«.

»Jeg ville i princippet gerne uddybe og forklare min version af sagen i pressen. Det er klart, at det er en belastning for mig personligt og ikke mindst mine nærmeste, at efterforskningen i denne sag har stået på i fire år, og nu kulminerer med, at der bliver rejst tiltale mod mig,« hedder det i opslaget.

Søren Schriver oplyser på Linkedin, at anklagerne har ramt ham selv og familien hårdt, og at han har »et betydeligt behov« for at forklare sig.

»Men under hensyntagen til, at tiltalen er rejst efter nogle alvorlige paragraffer i straffeloven, har jeg i samråd med min advokat besluttet, at vi vil føre sagen ved domstolene og ikke i pressen. Jeg ser frem til, at sagen nu bliver berammet, så den kan finde sin afslutning. Jeg har stor tillid til det danske retssystem, og jeg har sammen med min advokat en klar forventning om, at der skal og vil ske frikendelse for disse anklager«, hedder det.

Finans har været i kontakt med Søren Schriver, der afviser at uddybe sine kommentarer på Linkedin.

Det er Christian Stadils far, Thor Stadil, der har håndteret sagen på vegne af Hummel.

»Vi foretog en politianmeldelse i 2017 og har overladt det til politiet og anklagemyndigheden at vurdere sagen, som nu må gå sin gang,« siger Thor Stadil.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.