Erhverv

Elon Musk overvejede at sælge Tesla til Apple

Apples topchef Tim Cook nægtede at mødes med Tesla - prisen var ellers kun en tiendedel af den nuværende værdi.

Teslas topchef Elon Musk var så langt ude i tovene efter produktionsproblemer i 2017 og 2018, at han forsøgte at få et møde med Apple for at få it-giganten til at købe Tesla. Foto: Reuters.

Kunne Apple have købt Tesla for en tiendedel af selskabets nuværende værdi? Tilsyneladende.

Teslas topchef Elon Musk fortæller i et tweet, at han henvendte sig til Apples topchef Tim Cook for at diskutere muligheden for at få Apple til at købe Tesla.

Men ”han (Tim Cook, red.) nægtede at tage et møde”, fremgår det af et tweet fra Elon Musk, skriver Reuters.

Elon Musk ville have mødet med Apples topchef for at afsøge muligheden for, at få Apple til at opkøbe Tesla i en periode ”hvor der hang tunge, mørke skyer over Model 3-programmet”. Det er kun nogle få år siden.

På det tidspunkt i Teslas historie, som Elon Musk hentyder til, var Tesla i svære problemer. Selskabet manglede likviditet, og der var store vanskeligheder med at få produceret selskabets næste store projekt Model 3.

En model, der var billigere end de tidligere Tesla-modeller, og som for alvor skulle give Tesla et gennembrud på det brede marked for elbiler til en rimelig pris.

Samlebåndene hos Tesla kørte dårligt, og der var mange fejl på de første biler samt en grundlæggende mangel på kvalitet i selve den håndværksmæssige udførelse.

Det lykkedes dog Tesla at overvinde sit ”production hell”, som Elon Musk kaldte det i 2017 og 2018.

Siden har Tesla haft flere kvartaler i træk med overskud, og selskabet er blevet optaget i S&P500-indekset, samtidig med at markedsværdien er mangedoblet.

Det har gjort Elon Musk til verdens næstrigeste i verden med en formue på 155 mia. dollars.

Til sammenligning er Tim Cook også milliardær i dollars, men hans formue er ikke stor nok til at være blandt de rigeste 500, ifølge Bloombergs Billionaires Index.

Historien om forsøget på at få Apple til at købe Tesla er opstået, efter Reuters forleden kunne fortælle, at Apple for alvor er på vej med sine egne elbiler med en ny batteriteknologi.

Det er et projekt, som Apple har arbejdet på siden 2014 under navnet ”Project Titan”.

BRANCHENYT
Læs også