Erhverv

Coloplast-arving lander milliardoverskud

Niels Peter Louis-Hansen har nok en gang haft et stærkt år.

Niels Peter Louis-Hansen er storaktionær i medicoselskabet Coloplast. Grafik: Anders Thykier

Der burde være rig mulighed for trods coronapandemiens rasen at få en god jul for Coloplast-arvingen Niels Peter Louis-Hansen.

I hvert fald flyder pengene fortsat ind i hans personlige pengetank, selvom det sker i et langsommere tempo end sidste år.

Alene det seneste år landede han et overskud på lidt mere end 1,2 mia. kr. mod omkring 2 mia. kr. sidste år. Det viser regnskabet fra Coloplast-arvingens personlige holdingselskab.

»Årets resultat betragtes som tilfredsstillende og på niveau med det forventede. Årets positive resultat kan primært henføres til positive kursreguleringer på investeringer,« fremgår det af ledelsesberetningen.

Selskabets primære indtjening kommer fra ejerandelen på knap 15 pct. af det hastigt voksende medicoselskab Ambu.

Udover ejerskaber i de to selskaber ejer Niels Peter Louis-Hansen også aktier i selskaber inden for ejendomme, affald og biotek.

Derfor er kursudviklingen i de selskaber altafgørende for udviklingen, hvilket også anerkendes i årsrapporten. Det bliver dog næppe helt så godt som det seneste.

»For regnskabsåret 2019/20 forventes et lavere men positivt resultat,« fremgår det af regnskabet.

Det nye regnskab kommer i øvrigt mindre end måned, efter at Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen ifølge Bloomberg generobrede pladsen som Danmarks rigeste og netop har overhalet Niels Peter Louis-Hansen med en anslået formue på 53,1 mia. kr. – ny rekord for Povlsen i øvrigt.

Niels Peter Louis-Hansen ejer også 21 pct. af Coloplast, som hans forældre, Aage og Johanne Louis-Hansen, stiftede tilbage i 1950’erne. Den ejerandel er lidt mere end 38 mia. kr. værd, men tæller ikke med hans personlige holdingselskab.

Læs også
Top job