Erhverv

Hunde bliver smuglet gennem Danmark og til Sverige

I Sverige ser man en eksplosiv stigning i ulovlig import af hunde, og problemet findes også i Danmark.

Smuglere fragter hundehvalpe fra Østeuropa ind gennem Danmark og videre til Sverige, hvor man ved grænsen oplever det som et stigende problem.

Det skriver TV2.

Siden sidste år er antallet af ulovligt importerede hunde, som snuppes i den svenske told, mere end fordoblet, når man kigger på perioden fra den 1. september til 20. december.

Ifølge TV2 har de svenske toldmyndigheder en formodning om, at hvalpene bliver opdrættet i Østeuropa for derefter at blive kørt op gennem Europa, gennem Danmark og videre til Sverige, hvor de bliver solgt.

Dyrene bliver oftest transporteret i varevogne under kummerlige forhold, og når de svenske toldere finder hvalpene, er de ofte syge og ligger i deres egen afføring. I nogle tilfælde må myndighederne aflive dyrene.

Den ulovlige import er også et kendt problem i Danmark, hvor de danske myndigheder i perioden 1. juli 2019 til 14. december 2020 har oprettet 140 sager, ifølge TV2, der har talt med Rigspolitiet.

»Man kan umiddelbart sammenligne det her med narkobaroner eller større hælervirksomheder, hvor det er bygget op, så man lever af det her. Så der er rigtig mange penge i det,« siger Christian Bertelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiet, til TV2.

Problemet ligger ifølge ham i, at der overhovedet er købere til hundene.

BRANCHENYT
Læs også