Erhverv
BREAKING

Ægtepar tjener millioner på dansk designlegetøj

Dorthe og Erik Mailil stiftede virksomheden Maileg for mere end 20 år siden.

Dorthe Mailil står med sin mand Erik Mailil bag designvirksomheden Maileg. Arkivfoto

Det danske ægtepar Dorthe og Erik Mailil, der står bag virksomheden Maileg, kan igen i år fremvise et millionstort overskud i deres mere end 20 år gamle forretning.

Det viser virksomhedens seneste offentliggjorte regnskab for 2019/2020.

I perioden tjente Maileg knap 27 mio. kr. efter skat mod 15,4 mio. kr. efter skat i samme periode regnskabsåret forinden. Samtidig voksede Mailegs bruttofortjeneste fra omkring 30 mio. kr. til over 46 mio. kr.

»Ledelsen finder årets resultat meget tilfredsstillende. Produktsortimentet er fortsat udvidet i regnskabsåret og der er igen realiseret en markant stigning i omsætningen,« skriver ledelsen i regnskabet.

Virksomheden oplyser dog ikke tal for omsætningen, men til Børsen oplyser Erik Mailil, har Maileg »tjener mere end mange andre i branchen«.

Den danske virksomhed er særlig kendt for sit designlegetøj, der spænder bredt fra mus i tændstikæsker til bløde kaninbamser og diverse miniature møbler til Mailegs forskellige dyr og bamser.

Udover de forskellige figurer og bamser er Maileg også kendt for sine ikoniske julenisser, der er populære år efter år.

»I forhold til vores juledyr og særligt nisserne i kollektionen skæver jeg også til, hvordan moden er lige nu, så de små håndstrikkede trøjer, huer og tøj får et moderne twist – dog aldrig så meget, at det stikker helt af. Jeg kan godt lide, at det er klassisk, så det holder til at blive hevet frem år efter år og stadig passe ind,« har Dorthe Mailil, der er grundlægger og kreativ direktør i Maileg, tidligere udtalt til Jyllands-Posten.

Maileg holder til nær Herning og blev stiftet af Dorthe og Erik Mailil i 1999.

Ideen til virksomheden opstod under Dorthe Mailils studietid som grafisk designer.

Her skabte hun lerfigurer med »overdrevet proportioner«, som senere har dannet grundlag for virksomhedens stoffigurer.

Læs også
Top job