Serier

Nordjysk udlejningsfirma taber stort på mobile toiletvogne

Coronakrisen har været hård ved det nordjyske udlejningsfirma Godik. En stor del af selskabet indtjening kommer fra festivaler og events med mange mennesker.

Corona rammer verden
Godik med base i nordjyske Brovst har udlejet toiletter til bl.a. festivaler og markeder i mere end 25 år. Foto: Godik

I maj havde den nordjyske udlejningskonge Kim Godiksen rasende travlt.

Han står bag virksomheden Godik, der er landets største udlejer af bl.a. mobile toiletvogne, hegn og beboelsesvoge, og selvom coronakrisen satte en stopper for udlejning til forårets mange festivaler og kræmmermarkeder, var det alligevel lykkedes Godiksen at holde liv i forretningen ved at bringe mobile toiletter til diverse folkeskole og coronaklinikker.

Alligevel tyder noget på, at de ekstra opgaver ikke har været nok for det nordjyske udlejningsfirma.

Alene i år har virksomheden nemlig tabt omkring 140 mio. kr. i omsætning på aflyste festivaler, markeder og andre events, skriver Nordjyske.

Ifølge Kim Godiksen kommer en stor del af Godiks’ indtjening under normale omstændigheder fra festivaler og markeder. Det er dog ikke kun de aflyste arrangementer, der har haft indflydelse på selskabet.

Også regeringens beslutning om at aflive samtlige danske mink har haft betydning. Hvert år udlejer Godik nemlig mandskabs- og frysevogne til minkfarme landet over.

»Jeg taber 3 mio. kr. om året, hvilket bliver til 30 mio. kr. på 10 år på, at minkbranchen nok ophører med at eksistere. Og Godik får ikke kompensation for tabt fortjeneste, da ingen har tænkt på, at vi er underleverandører til minkbranchen,« siger Kim Godiksen til Nordjyske.

Ifølge Godiks seneste regnskab for 2019 tabte virksomheden i perioden over 10 mio. kr. sammenlignet med året forinden.

Det resulterede i, at udlejningsfirmaet i 2019 fik et overskud på omkring 13 mio. kr., hvilket er mindre i forhold til selskabets udmeldte forventninger.

Også i indeværende regnskabsperiode har Godiks ledelse nedjusteret sine forventninger som følge af coronakrisen.

»Selskabets forventninger til fremtiden bliver påvirket negativt som følge af Covid-19-udbruddet og de tiltag, som den danske regering har foretaget for at afbøde virkningerne af udbruddet,« lyder det i regnskabet.

Egenkapitalen i Godik lød i 2019 på over 148 mio. kr.

Læs også