Erhverv

Niels Peter Louis-Hansen har investeret i solcelleparker via Nordic Solar

Niels Peter Louis-Hansen har sat penge i selskabet Nordic Solar Global, der har specialiseret sig i solenergi.

Niels Peter Louis-Hansen har købt sig ind i et investeringsselskab, der fokuserer på solenergi. Arkivfoto: Coloplast

Niels Peter Louis-Hansen, der er én af Danmarks absolut rigeste, har skudt penge i investeringsselskabet Nordic Solar Global. Det er et selskab, der har specialiseret sig i at købe rettigheder og færdiggøre solparker rundt om i Europa.

Niels Peter Louis-Hansen er én af flere investorer, der samlet har været med i en kapitaludvidelse på et trecifret millionbeløb, viser registreringer hos Erhvervsstyrelsen.

Det er uvist, om det er første gang, at Niels Peter Louis-Hansen har investeret i selskabet, men i forbindelse med kapitaludvidelsen har han krydset grænsen på 5 pct. i ejerandel, som udløser en registrering.

»Vi har lige lavet en kapitaludvidelse på 175 mio. til solparker i Europa. I den forbindelse har vi indberettet det, som vi skal indberette,« siger Nikolaj Holtet Hoff, der er stifter og adm. direktør i Nordic Solar.

Under Nordic Solar-paraplyen finder man et managementselskab og to investeringsselskaber. Det ene er Nordic Solar Energy. Her bliver der købt solcelleparker, som er i drift. Omvendt bliver der i Nordic Solar Global altså investeret i et tidligere stadie i solparkernes liv.

Niels Peter Louis-Hansen er søn af Aage og Johanne Louis-Hansen, der stiftede Coloplast i 1950’erne, og han er i dag én af Danmarks rigeste. Niels Peter Louis-Hansen var også at finde i den absolutte top blandt danskerne, når man ser på, hvor meget formuen steg i 2020.

Coloplast-arvingen er i Nordic Solar Global en del af en investorkreds, som bl.a. tæller Per og Lars Thrane, der skabte satellitkommunikationsselskabet Thrane & Thrane, samt Christian Sagild, forhenværende topchef i Topdanmark.

»Vi har fokuseret på private velhavere. Det er sket via vores netværk, og så har vi kapitalforvaltere, som også henviser kunder til os,« siger Nikolaj Holtet Hoff.

På den måde er der nu næsten 200 investorer i Nordic Solar Global.

»Solenergi er et område, som vokser helt vanvittigt. På verdensplan er det dobbelt så stort som vindenergi. Det er ikke altid, at vi er klar over det i Danmark,« siger Nikolaj Holtet Hoff.

For Nordic Solar Energy har det gennemsnitlige afkast siden begyndelsen for 11 år siden ligget på ca. 7 pct. om året. For Nordic Solar Global er der ikke den samme statistik, da selskabet ikke har eksisteret i så lang tid, men her endte afkastet det første år på 16,5 pct.

»Når vi laver en solcellepark, laver vi en aftale med elselskab på 10 år, og så har man en garanti for sin afsætning. I de meget lave afkast, der er i markedet, er det relativt attraktivt afkastmæssigt,« siger Nikolaj Holtet Hoff, der forklarer, at målet fortsat er en børsnotering af Nordic Solar Energy.

»Vi skal nok op på det dobbelte i størrelse, før det er værd at børsnotere,« siger Nikolaj Holtet Hoff, der forklarer, at Nordic Solar Energy har en markedsværdi på 800 mio. kr.

Nordic Solar Global har en markedsværdi på ca. 400 mio. kr.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Niels Peter Louis-Hansen, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Læs også
Top job