Erhverv

Britiske techvirksomheder har tiltrukket milliarder i ventureinvesteringer

2020 har været et godt år for de britiske techselskaber, hvor flere har passeret en værdiansættelse på 1 mia. dollars.

Den britiske e-handelsplatform Cazoo er en af de nye unicorns i år. Foto: Cazoo

Britiske techvirksomheder har fået stor opmærksomhed fra investorer i det forgangne år. Der er i alt skudt 15 mia. dollars, eller godt 90 mia. kr. ind i selskaberne fra ventureinvestorer i 2020. Det er rekordhøjt for et enkelt år.

Det skriver The Guardian.

Investeringerne i 2020 har skabt syv nye såkaldte unicorns, privatejede start-ups, der er mere end 1 mia. dollars værd. Disse britiske techselskaber har tiltrukket mere venturekapital end resten af Europa til sammen, ifølge datavirksomheden Dealroom.

Her er der tale om elbil-fabrikanten Arrival, måltidskasse-virksomheden Gousto, den grønne el-leverandør Octopus Energy, e-handelsplatformene Gymshark og Cazoo og telekommunikationsselskabet Infobip.

Rekorden blev løftet af nogle meget store investeringer i de britiske selskaber. Fintech appen Revolut sikrede sig 500 mio. dollars, godt 3 mia. kr, mens Octopus Energy sikrede sig en investering på 1,2 mia. kr. i dagen før jul.

Storbritannien har nu flere af de såkaldte unicorns på græs end resten af Europa til sammen, lyder det fra The Guardian.

Herhjemme har vi ligeledes opfostret de hurtigt skalerende startups. Blandt disse kan nævnes Just Eat, Unity, Netcompany, Zendesk og Tradeshift. Flere af dem er sidenhen blevet solgt til udenlandske hænder, og har flyttet hovedkontorerne ud af Danmark.

Tidligere på måneden blev tre danske IT-startups nomineret til den europæiske Future Unicorns Award, der uddeles af den internationale brancheforening Digitaleurope. De potentielle fremtidige unicorns er Valuer, Canopylab og Radiobiotics, skrev ITWatch.

Læs også