Erhverv

Mobilepay slår rekord med milliardoverførsler i 2020

Tæt på 123 mia. kr. er der i alt blevet overført gennem betalingsappen Mobilepay i året 2020 - og det er altså endnu en rekord, som den danske virksomhed kan bryste sig af i et år, hvor coronakrisen ellers har gjort livet surt for mange virksomheder.

MobilePay slår rekorder igen i 2020. Foto: Jens Dresling.

Coronakrisen har ramt mange danske virksomheder hårdt, men nogle af dem kan alligevel se tilbage på et 2020 med pæn vækst. En af disse er den danske betalingsapp Mobilepay.

Virksomheden havde et hårdt forår, hvor transaktionerne blev færre og færre i takt med at coronakrisen udviklede sig, men den er kommet stærkt igen. Mobilepay i Danmark nåede nemlig at slå rekord både i antal overførsler og i samlet overført beløb i 2020, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Ifølge Mobilepay selv, løber der i gennemsnit tæt på en mio. betalinger gennem appen hver dag, og i 2020 ender danskerne med at have overført i omegnen af 123 mia. kr. via Mobilepay. Det er omkring 20 pct. mere end forrige år.

Mobilepay-appen, der bl.a. kan bruges til hurtige pengeoverførsler mellem privatpersoner, kan også bruges som alternativ til dankort- eller kontantbetaling i mange fysiske butikker. Da disse lukkede i foråret, oplevede Mobilepay selvsagt et dyk i betalinger, men det vendte sig hurtigt, forklarer Claus Bunkenborg, der er adm. direktør i Mobilepay, i pressemeddelelsen.

»Selvom de fysiske butikker ufrivilligt lukkede dørene, opstod der lokalt nye brugssituationer med fx take away og forudbetalte støttekøb. Samtidig kastede danskerne deres forbrug over på nethandlen. Her voksede Mobilepay eksplosivt med over 80% gennem året,« fortæller han i pressemeddelelsen.

Og det er ikke den eneste rekord, som Mobilepay fik sat i 2020. I ugen op til Black Friday så virksomheden en vækst i betalinger med Mobilepay i netbutikker på 48 pct. sammenlignet med samme periode forrige år.

Læs også