Erhverv

UK: Streaming af musik stiger under corona

Ifølge handelsorganisationen BPI er musikforbruget steget for sjette år i træk. Det svarer til 155 mio. solgte albummer og en stigning på 8,2 pct. sammenlignet med sidste år. Foto: Pexels.com

Streaming af musik på nettet stod for mere end 80 pct. af det samlede musikforbrug i Storbritannien i 2020. Forbrugerne streamede 139 mia. numre mod 114 mia. i 2019.

Det skriver The Guardian.

Mens antallet af streamede sange steg i Storbritannien i 2020, faldt antallet af solgte cd'er med knap en tredjedel sammenlignet med 2019.

Musikstreamingen bæres i særdeleshed af de britiske kunstnere Lewis Capaldi, Harry Styles og Dua Lipa, mens mere end 200 kunstnere blev streamet over 100 mio. gange.

En forklaring på den stigende streaming er manglen på livekoncerter som følge af coronakrisen og dertilhørende nedlukninger.

Ifølge handelsorganisationen BPI er musikforbruget steget for sjette år i træk. Det svarer til 155 mio. solgte albummer og en stigning på 8,2 pct. sammenlignet med sidste år.

En anden forklaring på den øgede streaming er dertil pladeselskabernes øgede investeringer i eksisterende og nye kunstnere.

- En ny bølge af britisk talent kapitaliserer på streamingens aktualitet for at opnå fantastisk succes målt på hundredvis af millioner - måske milliarder - streaminger. Pladeselskaber investerer stort på nye kunstnere for at sikre den britiske musiks fremtid og for at løfte den britiske eksport og bløde magt, siger Geoff Taylor, der er topchef i BPI, til The Guardian.

2020 har samtidig budt på en stigning i musikkens nicheafdeling, hvor både salget af LP'er og kassettebånd er steget.

Læs også
Top job