Erhverv

Byggemarkedsgigant oplever markant fremgang trods corona

Byggemarkedskæden Stark, der står bag flere hundrede byggemarkeder, har øget sin omsætning under coronakrisen.

Stark blev i starten af 2018 solgt til den amerikanske kapitalfond Lone Star. Foto: PR

Byggemarkedskæden Stark Group, der står bag mere end 420 byggemarkeder fordelt på fem markeder, har oplevet en markant fremgang trods coronakrisen.

Det viser koncernens seneste regnskab for 2019/2020, som netop er offentliggjort.

Her fremgår det, at Stark Group trods coronakrisen, der har er har trukket mørke skygger over virksomheder verden over , har formået at levere et nettoomsætning på mere end 4 mia. euro svarende til omkring 30 mia. danske kr. mod 17,2 mia. kr. i 2018/2019.

Samtidig er det lykkedes koncernen at forberede sit driftresultat, udvide distributionsnetværket og holde gang i salget særligt i Danmark og Sverige.

»Jeg er ganske imponeret over, hvad vores kolleger i hele organisationen har leveret i et regnskabsår, som var alt andet end almindeligt. Flere store opkøb og oven i det covid-19-pandemien gav nye muligheder, men også udfordringer. Alle gruppens fem forretningsenheder leverede meget flotte resultater og vi løftede igen vores justerede EBITDA margin i Norden, nu fra 5,1 pct. til 5,7 pct.,« siger Sisse Fjelsted Rasmussen, CFO i Stark Group, i en pressemeddelelse.

Ifølge Sisse Fjelsted Rasmussen skyldes kædens fremgang særligt styrken i Stark Groups strategi og forretningsmodel.

Stark Group leverede i 2019/2020 et overskud efter skat på omkring 93 mio. euro - svarende til 692 danske kr. efter skat.

Den seneste år har byggemarkedsgiganten valgt at fokusere op små- og mellemstore håndværkervirksomheder, der ifølge Sisse Fjelsted Rasmussen arbejder med renovering og vedligehold.

»Næste skridt er yderligere at udbrede vores velafprøvede nordiske strategi i Tyskland for fortsat at forbedre resultaterne, og vi ser et stort potentiale for at skabe mere værdi og indgå i flere synergiskabende opkøb i Nordeuropa,« siger hun.

Stark Group betjener omkring 235.000 kunder på tværs af seks lande.

I 2019 fordoblede virksomheden sin størrelse, da den i oktober lavede et stort opkøb i Tyskland.

Koncernen har hovedsæde i Danmark og har samlet 422 byggemarkeder og beskæftiger omkring 10.000 medarbejdere i Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Læs også
Top job