Erhverv

Bavarian Nordic skal levere koppevacciner til tre lande i Europa

Arkivfoto: Bavarian Nordic

Bavarian Nordic har indgået kontrakter med regeringerne i tre europæiske lande omkring levering af koppevaccinen Imvanex. Kontrakterne har en samlet værdi af 11 mio. euro, der vil blive indtægtsført i første halvår 2021, hvor leverancerne også ventes at finde sted.

Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag morgen.

I mange år har Bavarian Nordic været leverandør til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager af den ikke-replikerende koppevaccine, som i USA er godkendt under navnet Jynneos. I Europa er vaccinen godkendt under navnet Imvanex, som selskabet altså nu har fået de tre kontrakter på.

- Vi er glade for at udvide salget af koppevacciner til andre lande. I denne pandemitid er fokus, såvel på det globale, som det nationale plan, rettet mod bekæmpelsen af covid-19, men det grundlæggende arbejde med at styrke det biologiske beredskab består, og disse nye kontrakter er et resultat af vores langsigtede engagement og arbejde med regeringerne om at styrke dette beredskab, siger administrerende direktør i Bavarian Nordic Paul Chaplin.

Imvanex produceres på Bavarian Nordics danske fabrik, der har fremstillet råvaccinen til koppevaccinen i mere end et årti. Hidtil har færdigvareproduktionen fundet sted hos en kontraktproducent, men Bavarian Nordic tager inden længe sin egen fyldefabrik i brug, der udgør en del af selskabets ekspansionsplaner for fabrikken.

Det sker med et mål om at blive et kraftcenter for fremstilling af vacciner baseret på levende vira. Fyldefabrikken er klar til at påbegynde kommerciel produktion i 2021, når den endelige validering og kvalificering har fundet sted.

Det første produkt, der skal produceres på den nye linje, er den flydende-frosne udgave af koppevaccinen Jynneos, som er det amerikanske handelsnavn for koppevaccinen. Fabrikken vil tillige kunne fremstille frysetørrede vacciner og en sådan version af koppevaccinen er for øjeblikket i den afsluttende udviklingsfase og ventes at kunne indgå i produktionen fra 2022.

Desuden er selskabet i færd med at udvide fabrikken, så den fremadrettet vil kunne fremstille råvacciner til forskellige vacciner samtidigt. Denne investering vil gøre det muligt for Bavarian Nordic at overflytte produktionen af de to vacciner, Rabipur/Rabavert og Encepur planmæssigt efter opkøbet fra GSK i 2019.

Aktien i Bavarian Nordic steg mandag 0,6 pct. til 188,20 kr.

Læs også
Top job