Erhverv

Arkil-brødre bliver hovedaktionærer i kendt golfklub

Golfklubben Royal Oak, der tidligere har haft Lars Larsen som medejer, har igen skiftet ejere.

Arkil blev grundlagt i 1941 af Ove Arkil, og Jesper Arkil overtog ledelsen af virksomheden i 2007 - efter sin far Niels Arkil. Dermed er han og broderen tredje generation i virksomheden, der har været børsnoteret siden 1978. Arkivfoto Foto: Thomas Emil Sørensen

Brødrene Jesper og Jens Arkil, der står bag milliardkoncernen Arkil, har fra årsskiftet overtaget magten i den sønderjyske golfklub Royal Oak, der også tidligere haft prominente erhvervsfolk i ejerkredsen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Ændringen i ejerforholdene i det knap 30 år gamle golfanlæg sker ifølge Royal Oak som en del af et glidende generationsskift, hvor Arkil-brødrene altså nu har overtaget størstedelen af selskabets aktier fra Vision Properties.

Selskabet har Jørgen Schou, der er søn af anlæggets grundlægger som medejer, og derved vil Schou-familien fortsat være en del af ejerkredsen hos den traditionsrige golfklub i Jels i Sønderjylland.

Bjert Ejendomme, der tidligere har været en del af selskabet bag golfklubben, har samtidig trukket sig fra ejerkredsen.

»Både min bror og jeg kender golfsporten, og vi kender Royal Oak som et fantastisk anlæg med stolte traditioner. Dem glæder vi os til at være med til at videreføre,« siger Jesper Arkil.

Udover ændringer i ejerforholdene har selskabet fra årstidsskiftet også skiftet den tidligere direktør ud med Martin Ovesen, der er bedst kendt som spiller på den europæiske European Challenge Tour.

Beslutningen om at bringe nye kræfter ind i ledelsen er taget, fordi ejerne bag Royal Oak har et ønske om at videreudvikle stedet.

I den forbindelse oplyser selskabet, at det er i dialog med Vejen Kommune om et projekt, der skal udvide klubben med nye og moderne faciliteter samt etablere overnatningsmuligheder på stedet i form af hytter, som kan drives på hotellignende vilkår.

»Vi arbejder i øjeblikket både med klubfaciliteter, overnatning, modernisering, baneudvikling og nye tilbud til medlemmer, gæster og erhvervsliv i tæt samarbejde med ejerne, så vi kommer bestemt ikke til at kede os,« siger Martin Ovesen.

Royal Oak blev i 2015 solgt til en ny ejerkreds bestående af den afdøde Jysk-grundlægger Lars Larsen, Jørgen Schou og Arne Hougaard. Derved vinkede selskabet farvel til 25 år som familieejet virksomhed.

Selskabet bag golfanlægget havde i 2019 et underskud op 2,6 mio. kr mod et underskud på 2 mio. kr. i 2018.

Egenkapitalen lød i 2019 på over 17 mio. kr.

Læs også
Top job