Serier

SMVdanmark efter nye restriktioner: Udskyd momsbetaling

De små virksomheder er hårdt pressede og lever fra hånden til munden. Der er brug for et stærkere sikkerhedsnet, mener SMVdanmark.

Corona rammer verden
Vi foreslår, at virksomheder skal have mulighed for at udskyde momsbetalingen i yderligere seks måneder som et rentefrit lån, siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark. Foto: Ulrik Jantzen

Virksomhederne har brug for et stærkere sikkerhedsnet, efter at regeringen har strammet restriktioner og forventer at forlænge dem efter 17. januar.

Det er budskabet fra SMVdanmark, der repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Organisationen foreslår derfor, at virksomhedernes betaling af moms i marts allerede nu udskydes yderligere.

»Vi begynder allerede nu at høre fra virksomheder, at de på grund af de seneste nedlukninger ikke har mulighed for at betale den store regning allerede nu. Vi foreslår derfor, at virksomheder skal have mulighed for at udskyde momsbetalingen i yderligere seks måneder som et rentefrit lån. Det betyder meget lidt for statskassen, men rigtigt meget for de små virksomheder,« siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

Han tilføjer, at det er godt, at regeringen prioriterer at holde produktions Danmark og byggeriet åbent. Men han er dybt bekymret for, hvilken tilstand de selvstændige står i, når de kommer på den anden side af coronakrisen.

»Det er ikke gratis for virksomhederne at være tvangslukket. Langt fra. De små virksomheder er hårdt pressede og lever lige nu fra hånden til munden. Efter et hårdt 2020 har mange opbrugt al opsparing, og en langvarig nedlukning vil både medføre fyringer og konkurser,« siger Jakob Brandt.

Han mener, at det er nødvendigt at finde bedre og mere retfærdige måder at holde erhvervslivet i live.

SMVdanmark har tidligere foreslået, at tvangslukkede virksomheder skal have mulighed for at sende hjemsendte medarbejdere på midlertidige dagpenge og derved ikke bære lønudgifter oveni deres omsætningstab.

Læs også
Top job