Erhverv

Fældet af Danske Banks hvidvasksag: Dette arbejder Thomas Borgen nu med

Den tidligere topchef i Danske Bank driver egen virksomhed under navnet Borgen Consulting.

Artiklens øverste billede
Her ses Thomas Borgen på pressemødet den dag, han valgte at stoppe som topchef i Danske Bank. Foto: Stine Bidstrup

Som daværende topchef i Danske Bank, var Thomas Borgen i orkanens øje, da bankens hvidvasksag raserede for nogle år siden.

Sagen førte til Thomas Borgens afgang i 2018. Ligesom hvidvasksagen har ført til et personligt milliardsøgsmål mod Thomas Borgen og politimæssig efterforskning af ham. Ifølge Berlingske er Thomas Borgen fortsat sigtet i hvidvasksagen af bagmandspolitiet, der ellers torsdag kunne fortælle, at sigtelser mod seks andre chefer var opgivet.

Men hvad den tidligere Danske Bank-profil professionelt har fået tiden til at gå med siden Danske Bank-stoppet, har der ikke været meget fremme om. Udover at han to måneder efter sin fratrædelse i Danske Bank oprettede sin egen enkeltmandsvirksomhed.

Dengang bekræftede Thomas Borgen virksomhedsstiftelsen over for Finans, men var ellers meget fåmælt.

»Selskabet har pt ingen aktivitet. Det er for tidligt at vurdere, om der bliver aktivitet i fremtiden,« skrev han i en mail.

Men siden er der kommet aktivitet i enkeltmandsvirksomheden. Den bruges nu til at drive rådgivningsvirksomheden Borgen Consulting.

Ifølge Thomas Borgens LinkedIn-profil har han beskæftiget sig med Borgen Consulting siden marts 2020 og gør det fra byer som København, Oslo og London.

Thomas Borgen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at stille op til interview om Borgen Consulting og hans jobsituation.

Af hjemmesiden for Borgen Consulting fremgår det, at virksomheden fokuserer på at rådgive et »begrænset antal organisationer«, primært inden for serviceindustrien i Nordeuropa og Storbritannien.

Indimellem bruges Thomas Borgens virksomhed også af større konsulentfirmaer som seniorrådgiver, fremgår det af hjemmesiden.

Borgen Consulting slår sig op på at levere løsninger inden for fire områder. Strategisk rådgivning, operationel rådgivning, coaching i lederskab og ansættelse af ledere.

Thomas Borgen var Danske Banks 13. topchef, men den første med udenlandsk pas.

Den 56-årige Thomas Borgen var Danske Banks topchef gennem mere end fem år. Han var den 13. topchef i bankens historie, men den første nogensinde med udenlandsk pas.

Han agerede med stor succes, indtil hvidvasksagen fældede ham. Den 16. september 2013 efterfulgte han den forhenværende A.P. Møller-Mærsk-skibsreder Eivind Kolding, der aldrig blev en succes i banken. Men under Thomas Borgens ledelse blev skuden vendt i Danske Bank.

Økonomien gik frem. Det samme gjorde omverdenens syn på banken, ligesom de ansatte var glade for at have fået ham som øverste chef.

Da han tiltrådte, tjente banken 3,5 mia. kr. på et halvt år. Det tal voksede markant siden.

Hvidvaskskandalen i bankens estiske filial blev dog for stor en belastning for manden, der var direktionsansvarlig for den estiske filial indtil juni 2012 og dermed i en periode, da mange af de mistænkelige kunder kom ind i banken.

Siden havde han som topchef det overordnede ansvar for banken, herunder hvidvaskindsatsen, ligesom det var hans ansvar, at bankens governancestruktur ikke var stærk nok til at forhindre en så omfattende skandalesag i at vokse sig stor.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.