Erhverv

Lego-familiemedlemmet Morten Kirk Johansen er død

Morten Kirk Johansen er død i en alder af 47 år. Han er fra den del af Lego-familien, som blev købt ud af legetøjsimperiet.

Morten Kirk Johansen er død i en alder af 47 år. Her ses han i 2003. Arkivfoto: Henrik Schütt

Lego-familiemedlemmet Morten Kirk Johansen er død i en alder af 47 år. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge mediet er dødsårsagen længere tids kræftsygdom.

Døden bliver bekræftet i en kortfattet pressemeddelelse fra Kirk Kapital, som er pengetanken bag Kirk Johansen-familiens aktiviteter.

»Han (Morten Kirk Johansen, red.) efterlader sig sin hustru og to børn. Begravelsen vil foregå i stilhed. Æret være Mortens minde,« står der i pressemeddelelsen.

Morten Kirk Johansen er fra den del af Lego-familien, der blev købt ud af legetøjsimperiet i 2007. Han er søn af Gunhild Kirk Johansen, der er storesøster til Lego-overhovedet Kjeld Kirk Kristiansen.

Morten Kirk Johansen er ud af en brødreflok på tre, som alle er særdeles aktive i erhvervslivet. De to andre brødre hedder Casper og Anders Kirk Johansen.

Den afdøde erhvervsmand er i flere af forfatter Søren Jakobsens bøger om Lego blevet betegnet som familiens kreative medlem.

Morten Kirk Johansen er da også uddannet grafisk designer og har arbejdet som billedkunstner med tilknytning til Galerie Birthe Laursen i København og Paris.

Han nærede desuden en stor interesse for gastronomi og var ejer af restaurant Remouladen i Vejle og ejer og skaber af gourmetrestauranten Lyst i Fjordenhus ved Vejle Havn.

Morten Kirk Johansen var aktiv i en stribe af de virksomheder, som han ejede. Heriblandt som bestyrelsesformand i restauranterne Lyst og Remouladen, forlaget Pil og Birk og Højgård Tapperi. Han ejede 25 pct. af Kirk Kapital.

BRANCHENYT
Læs også