Erhverv

To biotekbosser kan score 4,2 mia. kr. hver: Kravet er en kursstigning i selskabet på 140 pct. over fem år

Amerikanske Regenerons to topbosser har al mulig grund til at få banket aktiekursen i vejret efter de seneste fem års dødvande.

Regeneron har skruet et spektakulært bonusprogram sammen til topchefen og CSO'en, der hver kan score 4,2 mia. kr. på bare fem år: Foto:REUTERS/Brendan McDermid/File Photo.

En honningkrukke af de helt store.

Det er, hvad de to biotekbosser i amerikanske Regeneron kan se frem til.

Der ligger nemlig en bonus på 4,2 mia. kr. for hver af Regenerons to øverste chefer, hvis de evner at få selskabets aktiekurs til at stige med 140 pct. de næste fem år.

Det fremgår af indberetninger til de amerikanske børsmyndigheder, skriver branchemediet FiercePharma.

De to personer omfattet af det selv i biotekbranchen meget usædvanlige bonusprogram er topchef Leonard Schleifer og koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, på fagsprog CSO, George Yancopoulos.

Ifølge branchemediet vil det ikke mindst kræve, at lægemidlet Dupixent, som det markedsfører sammen med franske Sanofi, bliver en supersællert.

Det er det middel, som danske Leo Pharma med sin lægemiddelkandidat tralokinumab bl.a. skal forsøge at konkurrere med.

De seneste fem år har imidlertid ikke været nogen kursmæssig succes for Regeneron, der modsat stort set alle verdens øvrige største biotekselskaber ikke har formået at levere noget afkast til aktionærerne.

For fem år siden handlede aktien til omkring 500 dollars stykket, mens den toppede henover sommeren 2020 i en kurs på lidt over 600 dollars. I dag handler den til en kurs på 470 dollars.

Regeneron, der bl.a. også udvikler kræftmidler, har det seneste stykke tid været i vælten for ikke at evne at levere lægemidler, der er markant bedre end de allerede eksisterende på markedet. Det har bl.a. ført til skuffelse i markedet og dermed været en stærkt medvirkende årsag til den skuffende kursudvikling.

Trods den udvikling er netop Regeneron fortsat relativt bredt anerkendt som værende et af verdens førende biotekselskaber i verden, da selskabet har været i gamet i mange år - og stadig med stor succes til følge. Noget, selskabets bestyrelse utvivlsomt fortsat synes.

»Bestyrelsen anerkendte også [Regenerons] lange track record med succes for patienter, aktionærer og medarbejdere opnået under ledelse af Dr. Schleifer og Yancopoulos samt tilliden til deres lederskab i en overskuelig fremtid,« skriver bestyrelsen bl.a. om bonusprogrammet ifølge Fiercepharma.

Som følge af bonusprogrammet vil de to direktører først kunne indkassere den eventuelle fortjeneste tre år efter bonusprogrammets udløb, da der er fastsat et krav om, at aktiebeholdningen ikke må sælges før.

Regeneron har en markedsværdi på lidt mere end 50 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også