Erhverv

Hyundai skaber forvirring om potentielt samarbejde med Apple

Først meddelte Hyundai, at man var i samtaler med Apple om et elbilsamarbejde - siden blev Apples navn slettet.

Hyundai 45 EV er en elbil fra den koreanske fabrik. Her er det en koncept model fra 2019. Foto: Hyundai.

Hyundai har skabt forvirring om et eventuelt kommende samarbejde med den amerikanske it-koncern Apple om et fælles projekt om elbiler.

Det sydkoreanske selskab sendte oprindeligt en meddelelse ud om, at man var ”i en tidlig fase af en dialog” med Apple om et muligt partnerskab. Siden blev Apples navn fjernet fra meddelelsen, skriver BBC.

Annonceringen fik aktierne i Hyundai til at stige med mere end 20 pct., da ”samarbejdet” blev annonceret i dag.

Men nogle timer senere trak Hyundai sin meddelelse tilbage og rettede den til, at man havde ”samtaler med en række potentielle partnere” - uden at nævne Apple i den korrigerede meddelelse.

Apple er kendt for at holde oplysninger om sine fremtidige projekter og eventuelle nye partnerskaber tæt til kroppen.

Men i sidste måned oplyste Apple, at man ville gå videre med sine forsøg på selvkørende biler. Og med en mulig lancering i 2024.

Det projekt har været mange år undervejs og er kendt som ”Projekt Titan”.

»Apple og Hyundai har indledt en dialog, men samtalerne er på et tidligt stadie, og intet er blevet besluttet,” hed det i den erklæring, som senere blev revideret.

Hyundais værdi steg 54,5 mia. kr. (9 mia. dollar) efter Apple-meddelelsen.

I den opdaterede erklæring lød det fra Hyundai, at koncernen talte med en række virksomheder om et muligt elbil-samarbejde, inklusive Apple. I en endnu senere version var Apples navn udeladt.

Der har været rygter i markedet om, at Apple var på jagt efter en partner, der kunne producere en bil med Apples eget brand.

En af konkurrenterne til Apple - Alphabets selskab Waymo - har tidligere valgt en producent i Detroit til at masseproducere sine selvkørende biler, skriver BBC.

BRANCHENYT
Læs også