Erhverv

Ny liste: Danmark er verdens bedste sted at åbne en digital forretning

Det er ikke ligegyldigt, hvor internet-iværksættere vælger at etablere deres firmaer. Danmark er det bedste land i verden at begynde en digital virksomhed, viser ny analyse.

Det er ikke nødvendigvis lige så let at starte en online-forretning i Frankrig, som det er i Danmark.

En ny analyse, som rådgivningsvirksomheden Best Accounting Software står bag, har rangeret verdens lande ud fra, hvor god solid deres infrastruktur og vilkår er for online-forretninger.

Her topper Danmark listen, der rangerer landene ud fra 20 forskellige kategorier, hvor alt fra selskabsskat, brugere af sociale medier, internethastighed til omkostninger til at starte et nyt selskab er taget i betragtning.

Danmark har både verdens største andel af sikre internetservere, og langt de fleste danskere har en bankkonto, mens 88 pct. handler over internettet. Samtidig er det et af de billige lande at etablere et nyt selskab.

Til gengæld er postsystemet ikke helt på niveau med mange andre lande, og Danmark råder heller ikke over specielt mange kontorfællesskaber.

Nederst på listen over de i alt 99 lande skutter lande som Haiti, Venezuela og Uganda sig. I Uganda er kun 24 pct. af indbyggerne på internettet, og bare 6 pct. af befolkningen bruger sociale medier.

Generelt rangerer undersøgelsen vestlige lande højst, med Schweiz og Holland lige i hælene på Danmarks førsteplads. De Forenede Arabiske Emirater, der ellers på listen ligger nummer 13, kan prale af at have den største andel af brugere på sociale medier blandt befolkningen og det hurtigste internet.

BRANCHENYT
Læs også