Erhverv

Topchef forlader SAS

»Jeg er både skuffet og ked af, at Rickard vil skifte væk fra hans vigtige rolle i SAS,« lyder det fra SAS' bestyrelsesformand om topchefens afgang, der sker senest til juli.

Rickard Gustafson stopper i SAS senest til juli.

Efter 10 år vil topchefen i SAS Rickard Gustafson forsøge sig med nye udfordringer.

Når han forlader SAS senest til juli, sætter han sig i stedet for i spidsen for den svenske industrikoncern SKF, der blandt andet producerer kuglelejer.

Det fremgår af to fondsbørsmeddelelser fra selskaberne.

Hos SAS er formanden Carsten Dilling ikke just begejstret for, at topchefen har fravalgt virksomheden, som over det seneste år har været i massiv turbulens på grund af coronakrisen.

»Jeg er både skuffet og ked af, at Rickard vil skifte væk fra hans vigtige rolle i SAS,« lyder det i meddelelsen.

Rickard Gustafson ser imidlertid frem til at accelerere den transformation, som SKF og selskabets 46.000 medarbejdere i øjeblikket er i gang med.

»Jeg er meget begejstret og taknemmelig for muligheden for at tilslutte mig SKF, som er meget respekteret i industrien,« udtaler Rickard Gustafson sig i meddelelsen fra SKF.

Med på vejen får han også en række pæne ord af Carsten Dilling, som takker ham for den »fantastiske« præstation, hvor han har vendt underskud til flere år med overskud. Hvem der skal overtage stafetten i SAS efter Rickard Gustafson er ikke på plads.

Han tror dog på, at SAS klarer sig igennem den nuværende krise, der blandt andet sendte aktiekursen ned med næsten 60 pct. i 2020.

»SAS har en stærk position på det skandinaviske marked og er velpositioneret til at lede luftfartsindustrien mod en mere bæredygtig fremtid, så snart pandemien er under kontrol,« lyder det fra ham i SAS’ fondsbørsmeddelelse.

Rickard Gustafson var før sin tiårige tørn som topchef i SAS adm. direktør for forsikringsselskabet Codan/Trygg Hansa, og han har derudover arbejdet for General Electric.

Læs også
Top job