Erhverv

Rema 1000 frasælger ejendomme for omkring 3 mia. kr.

Et britisk investeringsselskab og de norske ejere er køberne til de danske Rema 1000-ejendomme.

Rema 1000 har frasolgt en lang række ejendomme for en samlet sum af lidt under 3 mia. kr. Arkivfoto: Linda Johansen

Om det er godt købmandsskab må tiden vise, men ikke desto mindre har Rema 1000 landet en stor handel, hvor kæden frasælger danske ejendomme for lige knap 3 mia. kr.

38 af de nu Rema 1000 Danmark-ejede ejendomme går til det britiske investeringsselskab Savills Investment Management, der erhverver sig ejendommene for den nette sum af 140 mio. euro, svarende til 1,1 mia. kr., oplyser investeringsselskabet.

Med i handlen er lejekontrakter på 15 år, så Rema 1000 kan blive ved med at drive forretningerne i bygningerne.

»Det har været en aboslut fornøjelse af færdiggøre denne transaktion med den internationale investor Savills Investment Management og deres rådgiver, som vi ser som en anerkendelse af Rema 1000 som partner, og som viser, at fødevare-detailhandel er et meget solidt og robust investeringsobjekt,« siger Henrik Burkal, adm. direktør i Rema 1000 Danmark.

Også hos investeringsselskabet er man godt tilfreds med handlen.

»Vi ser frem til et langt partnerskab med Rema 1000, hvor vi kan hjælpe med at opretholde og udvikle deres position som et førende supermarked i Danmark,« siger Ian Jones, der er investeringsdirektør i Savills Investment Management.

Udover frasalget af bygninger til det britiske investeringsselskab fortæller Børsen, at også 19 ejendomme og et logistikcenter, som er placeret i Horsens, samtidigt vil blive solgt. Disse bygninger går til de norske Rema 1000-ejere, Reitan, der må slippe i omegnen af 1,7 mia. kr. for bygningerne.

Samlet når frasalget af Rema 1000 Danmark-ejede ejendomme altså op i nærheden af 3 mia. kr.

Rema 1000 råder i dag over mere end 350 butikker i Danmark og har ca. 14.000 medarbejdere tilknyttet.

Læs også
Top job