Erhverv

Boeing mister yderligere terræn til Airbus

Boeing rapporterede tirsdag om et markant fald i både ordrer og leverancer. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File

Den amerikanske flyproducent Boeing er faldet længere tilbage i forhold til konkurrenten Airbus, der uden problemer fastholder førstepladsen som verdens største flyleverandør.

Det skriver Wall Street Journal.

Boeing rapporterede tirsdag om et markant fald i både ordrer og leverancer.

Virksomheden leverede sidste år blot 84 passagerfly til luftfartsselskaber, hvilket er et fald på næsten 90 pct. siden 2018.

Derfor er selskabet også blevet mere afhængig af salget af fragt- og militærfly, der blandt andet skal bære noget af byrden fra den problemramte 737 MAX-flymodel.

Samlet set leverede Boeing på tværs af flytyper 157 enheder sidste år mod Airbus' 566 fly.

Og selv om 737 MAX-flyene igen forlader Boeings produktionsfaciliteter, er selskabet blot stødt på nye problemer med sin 787 Dreamliner.

Boeing arbejder i øjeblikket på at løse to fejl omkring flymodellens lastluge, fortæller en person tæt på sagen til Wall Street Journal.

Begge flyleverandører har dog været hårdt ramt af coronapandemien, der betyder, at næsten en tredjedel af verdens flyflåde holder stille.

Med vaccineudrulning og udsigt til lysere tider, forbereder Airbus sig på at skrue op for produktionen igen, lyder det fra selskabet.

Læs også