Erhverv

Chr. Hansen med stærkt kvartalssalg - fastholder forventninger

Første kvartal viste klar fremgang i omsætningen i forhold til samme kvartal i regnskabsåret 2019/20.

Chr. Hansen har aflagt regnskab for første kvartal af sit skæve regnskabsår 2020/21. Foto: PR.

Chr. Hansen kom ud af sit første kvartal i det skæve regnskabsår 2020/21 med fremgang i omsætningen og en større organisk vækst end ventet.

Alligevel lander omsætningen med 243,5 mio. euro under konsensusforventningerne fra analytikerne. Her lå forventningen på gennemsnitligt 257 mio. euro.

Den organiske vækst - altså uden opkøb og frasalg - lå på 10 pct. i kvartalet mod en forventning om 7,8 pct.

»Chr. Hansen er godt på vej til at leve op til vores 2025-strategi og blive et fokuseret biovidenskabsselskab baseret på en unik mikrobiel og gæringsteknologiplatform. Dette er et overgangs år, hvor vi skal sikre en vellykket integration af de tilkøbte virksomheder,« lyder det fra koncernchef Mauricio Graber fra Chr. Hansen, der fortsætter:

»Vi er startet stærkt, og vi vil løbende tackle alle de udfordringer vi møder med beslutsomhed. Frasalget af Natural Colors er også på rette vej, og processen kører som forventet,« siger han.

Overskuddet (ebitda) før særlige poster blev på 87,8 mio. euro, og det er stort set spot on på forventningerne.

Indtjeningsmarginalen blev på 25,2 pct., hvilket er over analytikernes forventning om 24,3 pct.

Forventningerne til hele året fastholdes med en forventet stigning i omsætningen på 5-8 pct. og en indtjeningsmarginal på mellem 27 og 28 pct.

»Vores forventninger til 2020/21 er fortsat forsigtige, men på trods af Covid-19 er vi i stand til at fastholde vores forventninger til alle nøgletal. Det betyder, at vi stadig vil vokse mere end det underliggende marked, i vores bestræbelser på at levere vækstrater som er blandt de førende inden for vores industri,« siger Mauricio Graber.

Læs også
Top job