Erhverv

Minkavler rykker styrelse for 900.000 kr.: »Det er frustrerende, at der ikke sker noget«

De af landets minkaflevere, der blev ansat af staten til at slå deres egne besætninger ned, har endnu ikke fået løn.

Minkavlerne har endnu ikke fået løn for det arbejde, de udførte, da deres besætninger skulle slåes ned. Foto: Casper Dalhoff

En minkavler fra Ringkøbing er løbet tør for tålmodighed og har ad flere omgange nu rykket Fødevarestyrelsen for en regning på 900.000 kr.

Dette skriver Maskinbladet.

Ifølge mediet har minkavler Niels Chr. Poulsen ad to omgange rykket Fødevarestyrelsen med krav om at få udbetalt de lønninger og omkostninger, han havde i forbindelse med aflivningen af minkbesætningerne på sine otte farme i det vestjyske.

Første rykker blev ud fra de samme betalingsbetingelser, som styrelsen selv bruger, sendt 30. december, mens den anden blev sendt 5. januar. I anden omgang var der pålagt renter på to pct., skriver Maskinbladet.

»Det er nu to måneder siden, de sidste mink blev aflivet. Vi har overholdt vores del af aftalen med myndighederne og aflivede alle vores mink. Nu forventer vi, at myndighederne også overholder deres del af aftalen og betaler os den lovede erstatning. Det er frustrerende, at der ikke sker noget,« siger Niels Chr. Poulsen til Maskinbladet.

Kravet, som den omtalte minkavler fra Ringkøbing sender rykkere om, er for løn og lignende, som minkavlerne blev lovet for at udføre arbejdet med aflivningen af de mange mink.

Det er altså ej at forveksle med den forventet noget større kompensation, hvis størrelse i øjeblikket er under forhandling.

Pengene for aflivningerne er endnu ej kommet ind på diverse konti rundt om i mink-Danmark, men fødevareminister Rasmus Prehn udtalte i et skriftligt svar i gårsdagens Finans, at: »Det har overrasket mig meget, at det tager så lang tid (at få pengene ud til minkavlerne, red.)«.

Han oplyste desuden, at Fødevarestyrelsen venter, at udbetalingen af minkavlernes aflønning for at slå minkene ned kan begynde i denne uge og senest i løbet af januar. Dette er dog kun en mindre del af minkavlernes tilgodehavende.

BRANCHENYT
Læs også