Erhverv

Lars Rebien slutter sig til Løkkes politiske netværk

Den tidligere Novo topchef og nuværende bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden er enig i "Løkkes politiske analyse".

Lars Rebien Sørensen har valgt at slutte sig til Lars Løkke Rasmussens politiske netværk.

Det er lykkedes den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, at tiltrække en af erhvervslivets helt tunge profiler til sit nye politiske netværk.

Det er den tidligere topchef for Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, der har besluttet sig for at gå ind det netværk som Lars Løkke Rasmussen vil stable på benene.

»Jeg deler Lars Løkke Rasmussens analyse af den nuværende politiske situation. Det er min opfattelse, at det ville gavne erhvervslivet, privatpersoner og Danmark i al almindelighed, hvis der kunne skabes et mere stabilt politisk flertal på midten i dansk politik. Som kunne sikre langsigtede løsninger, som er forudsigelige og baseret på et bredt politisk flertal«, skriver Lars Rebien som sin begrundelse i en mail til Politiken.

Lars Rebien er i dag formand for Novo Nordisk Fonden og sidder i en række bestyrelser for store udenlandske selskaber i Schweiz, USA og Sverige. Desuden er han formand for advisory board i Axcel.

Lars Løkke Rasmussen meldte sig ud af Venstre den 1. januar i år efter 40 års medlemskab og er i dag løsgænger i Folketinget.

Umiddelbart efter Lars Løkke Rasmussens udmeldelse blev der spekuleret livligt blandt kommentatorer og politiske kolleger om, hvad fremtidsplanerne indebar for den tidligere statsminister.

Den 8. januar lancerede han så sin ide ”Politisk netværk” på sin egen hjemmeside. Projektet handler om, at samle danskerne på midten af dansk politik.

Men han afviser indtil videre, at det er starten på et nyt politisk parti.

Læs også
Top job