Erhverv

Rekord for virksomhedshandler i Danmark i 4. kvartal

83 handler i årets sidste kvartal kunne dog ikke redde det samlede billede for hele 2020, der var præget af nedlukningen.

Salget af Færch Plast var en af de virksomhedshandler, der blev gennemført i fjerde kvartal i Danmark. Køberen var A.P. Møller Holding. Foto: Færch Plast.

Markedet for salg af virksomheder i Danmark i 2020 faldt til niveauet fra 2017. I alt blev der afsluttet 239 handler

End ikke et rekordstort antal gennemførte transaktioner på 83 styk i sidste kvartal af året, kunne kompensere for nedgangen i aktiviteten på grund af coronasmitten i foråret, viser en opgørelse fra Oaklins Danmark.

»Det danske M&A-marked havde en stærk afslutning i 2020 med et aktivitetsniveau i fjerde kvartal langt over det, der er set de seneste år. Der ser ud til at være et element af indhentningseffekt, med transaktioner, der oprindeligt blev sat i bero på grund af COVID-19, og som nu blev aftalt i det sidste kvartal,« siger ledende partner Daniel Sand fra Oaklins Denmark.

Det danske marked for handel med virksomheder har ellers nydt godt af næsten 10 års konstant vækst. De seneste fire år har niveauet ligget på mellem 239 og 262 gennemførte transaktioner.

Til sammenligning var der 159 salg af virksomheder i 2010.

Ifølge Oaklins fik nedlukningerne af samfundene rundt om i verden mange virksomheder til at fokusere indad på den eksisterende forretning, frem for at se sig om efter opkøbsmuligheder.

Den trend blev så brudt eftertrykkeligt i årets sidste kvartal, hvor antallet af handler nåede sit højeste niveau i ti år.

Også antallet af udenlandske køb foretaget af danske virksomheder satte rekord i fjerde kvartal med 36 opkøb.

I alt erhvervede danske virksomheder 98 udenlandske konkurrenter i 2020. 72 pct. af dem blev fundet i Europa.

Læs også
Top job