Serier
BREAKING

I Joe Bidens første regeringstid er der udsigt til en stabil dollar

En ny regering i USA betyder, at en ny finansminister får ansvaret for den amerikanske valutapolitik. Denne gang er virkeligheden måske anderledes end markedets forventninger.

Corona rammer verden

USA’s afgående præsident Trump havde bl.a. et meget stærkt fokus på at få industrielle job tilbage til USA. En sådan plan kræver, at landets konkurrenceevne forbedres, hvor den hurtigste løsning, er en devaluering af et lands valuta. Dette var baggrunden for en udbredt investorfrygt for, at præsident Trump offentligt ville argumentere for en svagere amerikansk dollar. Men Trump tog aldrig rigtigt dette skridt, måske fordi han blev hårdt imødegået af sin egen finansminister Steve Mnuchin.

Det overraskede tilsyneladende mange på valutamarkedet, at den amerikanske dollar i sidste ende steg så meget gennem Trumps præsidentperiode, endda til et niveau jeg vil betegne som ”temmelig stærk”. En af flere grunde var den robuste økonomiske vækst i USA, men også frygt for konflikter skabte en bevægelse af kapital ind i dollaren, forårsaget af Trumps egen hårde retorik...

BRANCHENYT
Læs også