Erhverv

Siemens Energy beskyldt for tyveri af forretningshemmeligheder

Foto: Carsten Rehder/AP

Siemens Energy falder med 4,8 pct. på børsen i Frankfurt, efter at General Electric har anklaget sin rival for at have stjålet forretningshemmeligheder for gasturbiner og brugt dem for at vinde mindst ni gasturbinekontrakter til en værdi af flere mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

En kundechef hos Siemens Energy Inc., der er det tyske selskabs amerikanske enhed, har modtaget hemmelige oplysninger under en fortrolig budproces og delt den med snesevis af kollegaer, hvoraf nogle brugte det til at ændre et bud på en lukrativ kontrakt i Virginia, hævder General Electric.

Finanshuset Citigroup påpeger, at historien er i de tidlige faser og at den er negativ for stemningen omkring aktien, som har været blandt de bedste performere i energiindekset på det seneste.

- Men aktiekursfølsomheden er dog relativt lav, idet en potentiel bøde på 1 mia. dollar, der vil være i toppen af ethvert scenarie på dette tidspunkt, kun vil svare til omkring 3 pct. af aktiekursen, skriver Citigroup.

Siemens Energy, der leverer energiløsninger samt ejer en stor post i vindmølleproducenten Siemens Gamesa, blev sidste år udskilt af moderselskabet Siemens.

Læs også
Top job