Erhverv

Moonboon vil sælge vuggemotorer i 30 lande indenfor fem år

Alene i Moonboons første år er det lykkedes virksomheden at omsætte for 7 mio. kr.

Marie Grew, der står bag virksomheden Moonboon, stoler så meget på sit brand og produkt, at hun ikke frygter mulige konkurrenter. Senest har hun fået Christian Arnstedt som investor. Foto: Moonboon

På et år er det lykkedes den 38-årige iværksætter Marie Grew at omsætte for 7 mio. kr. i hendes virksomhed Moonboon, der for første gang sendte produkter på markedet i januar forrige år og siden har fået ordrer fra både danske og tyske kunder.

Om Moonboon
  • Moonboon er stiftet af Marie Grew og solgte sit første produkt i januar 2020
  • Virksomheden producerer bl.a. vuggemotorer, slyngevugger, sengetøj og andet
  • Det første år har Moonboon omsat for 7 mio. kr.
  • En omsætning, som virksomheden i 2021 forventer at dobble til 15 mio. kr.
  • Moonboons vuggemotorer bliver produceret i Polen
  • Virksomheden forventer at være i 30 lande om fem år
  • I 2021 forventer Moonboon et overskud på 1 mio. kr. efter skat
Kilde: Moonboon

Nu gør Moonboon, der sælger babyudstyr og har udviklet en særlig motor, der kan holde såkaldte slyngevugger i bevægelse og derved kan give forældre frie hænder, sig klar til at indtage Europa med storm.

Allerede nu har selskabet oprettet et internationalt anpartsselskab, der kan operere i hele verden, samt fået en investering på 600.000 kr. fra ”Løvens Hule”-investoren Christian Arnstedt for 19 pct. af virksomheden.

Det skal ifølge stifteren sætte skub i selskabet og hjælpe Moonboon med at indtage Frankrig som det næste europæiske land på listen over lande, selskabet forventer at være i indenfor de kommende fem år.

»Jeg så et hul i markedet under min barsel og kunne ikke lade være at reagere på det. Jeg var ved at blive sindssyg af at vugge min søn konstant for at få ham til at sove. Jeg savnede frie hænder til at svare på mails eller ordne praktiske ting i hjemmet. Derfor udviklede jeg med hjælp fra to forskellige hold ingeniører en vuggemotor, der kan holde slyngevugger i bevægelse,« siger Marie Grew, derudover Moonboon også ejer castingbureauet CPH Casting.

Udover Christian Arnstedt ejer de aarhusianske investorer Simon Bak Andersen og Nick Brandt Rasmussen tilsamen omkring 12 pct. af Moonboon.

Aarhus-investorerne har ifølge Marie Grew løftet virksomhedens salg markant ved bl.a. at søgemaskineoptimere og annoncere virksomheden på sociale medier, så Moonboon bliver vist hos flere mulige potentielle kunder.

Det har ifølge Marie Grew sikret Moonboon et salg på omkring 20-25 pct. af den samlede omsætning i Tyskland og gjort det nemmere at finde ud af, hvilke lande virksomheden skal fokusere på fremover.

»Vores strategi er at sælge fra egen hjemmeside og indtage nye markeder ved at se på, hvor mange i de forskellige lande der søger på slyngevugger og andre relevante ord om måneden. Hvis de søger på vuggen, er sandsynligheden for, at de også er interesseret i en vuggemotor stor. Der er et kæmpe marked for virksomheden, og den tager kun fart nu, hvor Christian Arnstedt og hans dygtige team er med om bord,« siger Marie Grew, der forventer, at Moonboon er i 30 lande indenfor de næste fem år.

Selvom markedet ifølge stifteren allerede nu er vokset markant siden, at hun sendte de første vuggemotorer på markedet i januar forrige år, så frygter hun ikke, at andre selskaber overhaler Moonboon indenom.

»Der er helt klart andre, som ville kunne gøre det, som jeg har gjort. Men det har taget mig 1,5 år at udvikle vuggemotoren, og derfor har vi et stort forspring, hvis der skulle komme andre danske producenter på markedet. Jeg stoler så meget på vores brand og produkt, at jeg ikke er nervøs for konkurrence,« siger Marie Grew.

Udover vuggemotorer og slyngevugger sælger Moonboon også vuggestativer, madrasser, dyner og andet tilbehør relateret til de motoriserede slyngevugger.

I 2021 forventer Moonboon at skabe et overskud på 1 mio. kr. efter skat.

Samtidig forventer selskabet at omsætte for 15 mio. kr., hvilket svarer til over en fordobling i forhold til omsætningen i virksomhedens første regnskabsår.

Læs også