Erhverv

Overblik: Sådan går det med nogle af virksomhederne fra "Løvens Hule"

Nogle husker du, og andre har du sikkert glemt. Her får du overblikket over nogle af de virksomheder, der igennem seks sæsoner har deltaget i det populære DR-program.

Artiklens øverste billede
Panelet af løver er skiftet hen over de nu seks sæsoner. Fra venstre: Christian Arnstedt, Jacob Risgaard, Mia Wagner, Jesper Buch og Jan Lehrmann. PR-foto: Per Arnesen.

Sjette sæson af det populære DR-program Løvens Hule løber i disse uger over skærmen. Gennem de sidste mange år har en lang række virksomheder passeret de fem løver. Nogle er røget direkte i kløerne på dem, andre har måtte tage til takke med omtalen i programmet.

Men hvordan et det så gået med nogle af de virksomheder, der igennem tiden har deltaget i de første fire sæsoner af programmet? Finans giver dig her overblikket.

Disse er solgt videre

Firtal Group

Mikkel Harken Salling og Jesper Ernst Hvejsel deltog i sæson 1 af Løvens Hule. Her præsenterede de løverne for konceptet Razorblade, der allerede kunne præstere et større millionoverskud.

Istedet endte Christian Stadil, Jesper Buch og Tommy Ahlers at købe sig ind i hele koncernen, Firtal Group, der ligeledes drev bl.a. webshoppen Helsebiksen.dk. I 2018 blev hele koncernen solgt videre til Matas i en handel på 130 mio. kr.

Det gav ifølge hjemmesiden Keystones de tre investorer pengene 6,5 gange igen.

De to iværksættere er stadig tilknyttet virksomheden.

I 2018 købte Matas - her adm. direktør Gregers Wedell Wedellsborg (th.) - selskabet Firtal Group for 130 mio. kr. Handlen blev præsenteret ved et pressemøde med de to aarhusianske iværksættere Jesper Hvejsel og Mikkel Salling (tv.), som stiftede Firtal og i tv-udsendelsen Løvens hule havde fået Christian Stadil, Tommy Ahlers og Jesper Buch med som investorer. Foto: Henning Hjorth.

Disse har købt løverne ud igen

L’ amourbox

Kristoffer Hjerrild deltog i sæson 4 af programmet, hvor han fik en investering med fra både Mia Wagner og Jan Lehrmann. Virksomheden sælger sexlegetøj på abonnement.

Samarbejdet med især Mia Wagner fungerede ikke, og Kristoffer Hjerrild valgte derfor at købe de to løver ud af virksomheden igen.

Selskabet havde i seneste regnskab et bruttotab på 282.000 kr. og et underskud på 941.000 kr.

Disse er gået konkurs

Phoamy

Iværksætteren Kenneth Tram deltog i både sæson 2 og 3 med sit produkt Phoamy, en slags skumhætte, der kan sættes på ledningen til høretelefoner og har til formål at fjerne støjen fra samtaler foretaget i susende omgivelser.

Ifølge CVR er selskabet per november 2018 gået konkurs. Det er sket efter et retsligt slagsmål om en kopi-vindhætte.

I 2017 beskyldte Kenneth Tram Ronald A/S og Kenneth Plummer for at have kopieret Phoamy vindhætten. Den sag endte i et retsligt slagsmål, som Kenneth Tram tabte. Han skulle betale en erstatning på 2 kr. til Plummer og Ronald A/S.

KforKage

Sara Nersting på 14 år deltog i sæson 4 af programmet. Hun forlod hulen med en investering på 675.000 kr. fra Jesper Buch og Mia Wagner.

I 2020 gik den dog ikke længere. På trods af en øgende omsætning fulgte indtjeningen ikke med, og det betød at webshoppen, der solgte bageudstyr, i februar 2020 måtte dreje nøglen om.

Sara Nersting var juniordirektør i sit eget selskab Kforkage. Webshoppen er nu lukket. Foto: Per Arnesen

Slikræven

Muhamed Hassan Juriah deltog i sæson 2 af Løvens Hule med sit koncept, Slikræven.

En ræv på scooter, der leverer slik til børn i København var ikke umiddelbart noget, der stod øverst på de fem løvers liste. Slikræven måtte således forlade programmet uden investering.

Figuren fik ellers en kærlig behandling af Casper Christensen og Frank Hvam i et afsnit af Klovn. Ræven fik efterfølgende nærmest kultstatus, men blev aflivet kort tid efter.

Washa

Iværksætterne bag Washa deltog i det allerførste afsnit af det folkekære program. Her fik de Jesper Buch, Christian Stadil og Tommy Ahlers med i ejerkredsen.

Siden da er er virksomheden gået konkurs to gange og efterfølgende fusioneret med renseriet Butlers. De tre hanløver er ikke længere involveret i virksomheden.

Max Børglum Stripp, Jannick Christensen og Karim Ben M'Barek var de tre stiftere bag Washa. Nu er det fusioneret med Butlers. Foto: Niels Hougaard.

Disse fik ikke en investering

Organic Basics

’Underbuksedrengene’ fra Aarhus deltog i første sæson af Løvens Hule med virksomheden Organic Basics, der sælger bakteriedræbende undertøj og t-shirts.

De fik ingen investering med fra løverne, men har sidenhen fået investeringer fra blandt andre Mærsk-arving Johan Uggla og Better Collective medejer Christian Kirk.

I 2019 havde Organic Basics et underskud på godt 5,5 mio. kr. Undertøjet bliver i dag forhandlet i en lang række europæiske lande.

Organic Basics sælger bl.a. underbukser med sølv i. Det er eftersigende sveddæmmende, ifølge virksomheden. PR-foto.

Too Good To Go

Madspildappen blev stiftet af seks barndomsvenner, og deltog i sæson 2 af Løvens Hule.

På trods af tilbud fra flere af løverne, valgte iværksætterne bag at takke nej. Istedet blev en investering på 1 mio. euro hentet hjem i den tyske udgave af Løvens Hule.

Sidenhen er daværende løve Birgit Aaby sprunget på vognen, ligesom at Endomondo-stifter Mette Lykke og Navivision-stifter Preben Damgaard har lavet investeringer i madspildsappen.

Mette Lykke er i dag direktør for foretagendet, der i 2019 præsterede en bruttofortjeneste på 8,5 mio. kr. og et underskud på bunden på 48,5 mio. kr.

We Feat

Især aarhusianere og aalborggensere kender til We Feat, som sælger økologisk mad og smoothies fra tre forskellige salgssteder i de to byer.

Iværksætterne bag deltog i sæson 3 af Løvens Hule. Det blev ikke til en investering i programmet, men sidenhen har en række vestjyske velhavere skudt penge ind i projektet.

Selskabet havde i seneste regnskab et bruttotab på 562.000 kr. og et underskud på 572.500 kr.

Wefeat sælger økologisk mad fra tre lokationer i Aarhus og Aalborg. Arkivfoto.

Disse fik en investering

Burd Delivery

De tre iværksættere bag det oprindelige selskab, Trunkburd, kunne gå fra hulen med en investering fra både Tommy Ahlers og Christian Stadil. Efter deltagelsen i Løvens Hules allerførste sæson ændrede selskabet navn, og nye kræfter overtog selskabet, som også ændrede koncept.

I dag fungerer selskabet som en sammedagsleveringsservice for forskellige webshops, herunder Matas.

Christian Stadil er stadig minoritetsmedejer, mens Tommy Ahlers blev købt ud, da han trådte til som uddannelses- og forskningsminister under tidligere statsminister Lars Løkke (V).

Agurk

De to stiftere af kvindetøjsmærket Agurk fik i sæson 1 af programmet en investering fra Ilse Jakobsen på 300.000 kr..

Ifølge CVR er Ilse Jakobsen stadig medejer af virksomheden, der dog ikke har den store aktivitet. I 2019 havde selskabet en bruttofortjeneste på godt 20.000 kr. Dog er kassen i selskabet tom, da egenkapitalen er negativ.

Derfor har revisoren udtrykt usikkerhed om fortsat drift i selskabet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.