Erhverv

Afgangen fra Waturu fortsætter: Formand og bestyrelsesmedlemmer træder tilbage

Bestyrelsesformand Thomas Marschall og to bestyrelsesmedlemmer fratræder nu det kriseramte selskab i forbindelse med en kommende ekstraordinær generalforsamling.

Thomas Høgh Marschall. PR-foto.

Flugten fra det kriseramte greentech-selskabet Waturu fortsætter. Selskabet er nu ramt af en stor afgang fra bestyrelsen. Bestyrelsesformand Thomas Marschall samt bestyrelsesmedlemmerne Anders Skov og Bjørn Kaare Jensen forlader selskabet i forbindelse med en kommende ekstraordinær generalforsamling.

Den bliver afholdt den 6. februar, og her vil der blive opstillet nye kandidater. Det oplyser Waturu fredag aften i en fondsbørsmeddelelse.

Udover Thomas Marschall, Anders Skov og Bjørn Kaare Jensen består bestyrelsen i Waturu af direktør og medejer Toke Reedtz.

»På vegne af investorerne skal bestyrelsen have stor tak for at have styret selskabet igennem en meget udfordrende periode og ledelsen vil sikre en række overleveringsmøder med den kommende bestyrelse, således at de får den bedste mulige start,« hedder det blandt andet i fondsbørsmeddelelsen.

Waturu nævner, at der vil blive opstillet en kandidat til formandsposten samt et meningt bestyrelsesmedlem. Der er ikke blevet sat navn på de to kandidater, der bliver opstillet. De bliver i stedet omtalt som »Kandidat A« og »Kandidat B«

Handlen med Waturu-aktien er i øjeblikket suspenderet på Nasdaqs minibørs First North, hvor Waturu er noteret. Aktien er suspenderet på ubestemt tid på grund af »væsentlig tvivl« om, hvorvidt selskabet lever op til reglerne på First North-børsen. Samtidig har Nasdaq indledt en undersøgelse, og mens den kører, vil handlen med Waturu-aktien være suspenderet.

Afgangen i bestyrelsen og den suspenderede aktie er ikke det eneste problem, som Waturu står over for. Waturu har under én måned til at finde revisor - ellers bliver selskabet tvangsopløst. Det skyldes, at selskabet står uden revisor, da revisionshuset Beierholm i december meddelte Erhvervsstyrelsen, at det fratrådte.

»Årsagen til vores fratrædelse er, at vi gentagne gange har oplevet samarbejdsvanskeligheder med selskabets ledelse, hvilket samlet gør, at vi har mistet tilliden til denne,« hed det i en skrivelse fra Beierholm til Erhvervsstyrelsen, og som Finans har fået aktindsigt.

Waturu oplyser, at man indstiller til generalforsamlingen, at 2+ Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab bliver valgt som ny revisor.

Finans kunne i begyndelsen af december også afsløre, at virksomhedens børsrådgiver Tofte & Co. har opsagt samarbejdet.

På First North, hvor Waturu er noteret, er det et krav, at de børsnoterede selskaber skal have en rådgiver. De bliver i fagsprog kaldt en certified advisor. Reglerne siger, at rådgiveren skal give selskabet tre måneder til at finde en ny certified advisor, og denne frist udløber også i begyndelsen af i år.

Det er uvist, hvad der sker, hvis Waturu ikke har fundet en ny rådgiver, inden fristen udløber. Nasdaq har nemlig tidligere afvist at forholde sig til, hvad der sker, hvis det ikke lykkes for Waturu.

Endelig er datterselskabet Waturu ApS sendt til tvangsopløsning - netop på grund af manglende revisor.

Finans er i en serie af artikler kommet med flere afsløringer om Waturu. Selskabet blev børsnoteret på First North i maj 2019. Det skete på en fortælling om, at selskabet havde færdigudviklet en unik og miljørigtig vandvarmer. Der manglede bare penge til at sætte en egentlig produktion i gang.

Disse penge skulle komme fra børsnoteringen. Men mere end halvandet år senere er produktet stadig ikke lanceret, og Finans har tidligere beskrevet, hvordan selskabet undersøges af Finanstilsynet på baggrund af mistanke om markedsmanipulation.

Finans arbejder på at få en kommentar fra Waturu-direktør Toke Reedtz.

BRANCHENYT
Læs også