Erhverv

Bestseller-milliardær omdanner ældgammelt stormagasin til hotel

Stormagasinet Jenners lukker til maj sin forretning, der holder til i en af Anders Holch Povlsens bygninger i Skotland.

Stormagasinet Jenners har holdt til på samme adresse i Edinburgh siden 1838. Anders Holch Povlsen ejer bygningen, hvor stormagasinet ligger. Foto: Flickr

Det skotske stormagasin Jenners, der er et af verdens ældste stormagasiner, lukker fra maj i år sin forretning på Princes Street i Edinburgh efter 183 år.

Lukningen sker, fordi det ikke har været muligt for koncernen bag det skotske stormagasin at nå til enighed om en forlængelse af lejekontrakten, skriver The Guardian.

Det betyder, at den danske Bestseller-milliardær, Anders Holch Povlsen, skal finde noget nyt at fylde den ikoniske bygning ud med.

Bestseller-ejeren er nemlig indehaver af bygningen, der nogle måneder endnu huser Jenners.

Ifølge The Guardian bliver det dog ikke noget problem for Holch Povlsen, der har planer om at omdanne mere end halvdelen har bygningen til et hotel samtidig med, at han vil renovere bygningens facade og opføre et tre-etagers atrium og flere cafeer og restauranter.

Allerede i 2019 løftede Holch Povlsen sløret for omdannelsen af hans bygning på Princes Street.

Dengang sagde han ifølge The Guardian, at det skotske stormagasin var »en vigtig fremtidig del af projektet«.

Anders Holch Povlsen købte den skotske bygning i 2017 købte for 50 mio. pund, svarende til 416 mio. danske kr.

Dengang kom det frem, at Jenners fremadrettet skule betale Holch Povlsen knap 20 mio. kr. om året for at leje sig ind i bygningen.

Jenners har været beliggende på den samme adresse på Princes Street i Edinburgh siden 1838 og beskæftiger 200 medarbejdere, som ifølge The Guardian mister jobbet, når stormagasinet lukker til maj.

I 1892 brændte bygningen dog ned, hvorefter den måtte genopføres.

Jenners har været kongelig hofleverandør siden 1911 og har tidligere haft butikker i både Edinburgh og Glasgows lufthavne.

Lufthavnsbutikkerne lukkede i 2007.

Stormagasinet Jenners drives af den britiske kæde House of Fraser.

BRANCHENYT
Læs også