Erhverv

DFDS laver milliardopkøb: »Det åbner også døren for nye vækstmuligheder«

DFDS køber HSF Logistics Group, der er én af ​​Europas førende leverandør af kølelogistik.

DFDS laver milliardopkøb. Foto: Finn Frandsen

DFDS køber op for milliarder. Den danske rederikoncern har indgået en aftale om købet af HSF Logistics Group til en gældfri købspris på 2,2 mia. kr. Det oplyser DFDS i en meddelelse til fondsbørsen.

HSF Logistics Group bliver i meddelelsen beskrevet som én af ​​Europas »førende leverandør af kølelogistik til kødproducenter og andre fødevareproducenter, der driver temperaturstyrede forsyningskæder«. Købet af virksomheden, der har fire forskellige brands, flugter med DSDS's strategi om at øge salget af logistikløsninger.

Med købet vil omsætningen i DFDS's logistik division nå op på ca. 8 mia. kr. - og af den vil ca. halvdelen komme fra kølelogistik, lyder det i meddelelsen.

»Jeg er glad for købet af HSF Logistics Group. Det udvider vores servicetilbud til en bred vifte af fødevareproducenter betydeligt. Det åbner også døren for nye vækstmuligheder og tilføjer fragtmængder til vores færgeruter,« udtaler Torben Carlsen, der er topchef i DFDS, i forbindelse med aftalen.

Det er ikke kun DFDS, der er tilfreds med aftalen.

»Som en del af familien, der grundlagde HSF Logistics for næsten hundrede år siden i 1923, glæder jeg mig over at blive en del af DFDS-familien. Sammen kan vi udvikle forretningen til gavn for alle vores mangeårige kunder og vores mange loyale, dedikerede medarbejdere,« siger Simon Frederiks, storaktionær i HSF Logistics Group

HSF Logistics Group har en omsætning på 2,8 mia. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på 320 mio. kr., oplyser DFDS i fondsbørsmeddelelsen. HSF Logistics Group har 1.800 ansatte, og det opererer ca. 700 lastbiler og 1.700 køletrailere.

»Ved at blive en del af DFDS får vi adgang til nye vækstmuligheder. Det giver os mulighed for at tilbyde kunderne bredere markedsdækning og bruge vores kombinerede ekspertise til at udvikle endnu mere effektive og pålidelige løsninger,« siger Martin Gade Gregersen, der er topchef i HSF Logistics Group.

Handlen ventes at blive afsluttet om ca. tre måneder. Dog med forbehold for, at myndighederne giver godkendelse samt gennemførelse af konsultationer med medarbejdere.

Købet vil ske via et nyetableret selskab, hvor DFDS sidder på 100 pct. af de ordinære aktier, mens ikke-stemmeberettigede præferenceaktier bliver udstedt til ejerne. DFDS har en købsoption, så præferenceaktierne kan indløses over en planlagt periode på tre år.

Den første betaling - når handlen bliver gennemført - lyder på 930 mio. kr. Efterfølgende er det planen, at der hvert år i en treårig periode skal betales 270 mio. kr. for at indløse præferenceaktierne.

DFDS overtager med handlen en estimeret rentebærende gæld på 460 mio. kr. Men DFDS oplyser samtidig, at DFDS's finansielle gearing, NIBD (netto-rentebærende gæld)/EBITDA, forventes at være uændret af transaktionen.

BRANCHENYT
Læs også