Serier

Fitnesskæden Repeat risikerer konkurs: »Der er ikke flere penge i kassen«

Coronakrisen og et fald i antallet af medlemmer har sendt fitnesskæden Repeat til tælling. Ifølge stifter Rasmus Ingerslev er det derfor ikke sikkert, at kæden åbner igen.

Corona rammer verden
Rasmus Ingerslev har stiftet fitnesskæderne Fitness.dk, Fresh Fitness og Repeat. PR-foto.

Den danske fitnesskæde Repeat har tirsdag indsendt en anmodning om rekonstruktion og sår dermed tvivl om den videre drift i den forholdsvis nyetablerede fitnesskæde.

Ifølge kædens stifter Rasmus Ingerslev har coronakrisen ramt fitnesskæden så hårdt, at det ikke har været muligt for kæden at finde fodfæste på markedet. Derfor har Repeat meddelt sine medlemmer, ansatte og samarbejdspartnere, at det ikke er sikkert, at kæden genåbner efter den nuværende coronanedlukning.

»Vi har ikke været overskudsgivende på noget tidspunkt, og det betyder, at vi ikke har kunnet få fuld kompensation under coronanedlukningerne. Samtidig har vores medlemstal været faldende gennem hele coronapandemien, og vi har haft utroligt svært ved at tiltrække nye medlemmer. Helt konkret betyder det, at vores udgifter overstiger vores indtægter, og at der ikke længere er penge i kassen til at betale regninger. Derfor har vi set os nødsaget til at indsende anmodningen om rekonstruktion,« siger Rasmus Ingerslev.

Det er dog ikke kun under coronakrisen, at selskabet har tabt penge.

Ifølge virksomhedens seneste regnskab tabte Repeat 8,6 mio. kr. efter skat i 2019, samtidig med at virksomhedens egenkapital forsvandt, og driftsresultatet viste et tab på knap 10 mio. kr.

Siden har selskabet løbende fået tilført frisk kapital, men det har tilsyneladende ikke været nok til at sikre drift i det nødlidende fitnessselskab.

»Det gør ondt at fortælle alle de mennesker, der har troet på kæden og været med til at kæmpe for Repeat, at det måske ikke er muligt at sikre videre drift. Vi lover at orientere vores medlemmer løbende, når vi ved noget, men vi kan af gode grunde ikke orientere om mere, end vi ved,« siger Rasmus Ingerslev.

Rekonstruktionen skal ifølge stifteren forsøge at redde Repeat ved at få nedsat gælden eller sælge dele af selskabet. Hvis ikke det lykkes må selskabet begæres konkurs.

Repeat blev stiftet i 2016 og har centre i København, Aarhus og Odense.

Kæden slår sig op på lave priser, døgnåbent og centre i »råt design og industrielle materialer med tryk på musikken«.

Udover fitnesskæden Repeat var Rasmus Ingerslev også med til at skifte Fitness.dk og Fresh Fitness. Fitness.dk blev solgt til Parken Sport og Entertainment i 2006, mens Fresh Fitness blev solgt til Fitness World.

Hans-Henrik Moe Sørensen, der ligeledes var med til at bygge Fresh Fitness op, er også en del af Repeat.

Læs også
Top job