Serier

FitnessX fastholder ambitionen om at blive en af landets største

Trods flere måneders nedlukning vil den nyetablerede fitnesskæde FitnessX åbne 100 centre de kommende år.

Corona rammer verden
Per Lyngbak Nielsen var topchef i Fitness World i de år, hvor kæden ekspanderede voldsomt og endte med at blive solgt for 2,5 mia. kr. i 2015. Nu satser han på kæden FitnessX. Foto: FitnessX

Til trods for, at coronakrisen fortsat tvinger kunderne i den nyopstartede fitnesskæde FitnessX til at holde sig væk og har sat en stopper for nye indmeldelser i en af årets allermest travle måneder, så fastholder den nyetablerede kæde sin ambition om at blive blandt landets førende fitnesscentre og opføre 100 centre på fem år.

Det fortæller selskabets direktør og hovedaktionær Per Lyngbak Nielsen, der tidligere har stået i spidsen for Fitness World. Selskabet, som blev solgt for 2,5 mia. kr. og indbragte Per Lyngbak Nielsen et trecifret millionbeløb.

»Vores fordel er, at vi vidste, at der var coronakrise, da vi etablerede FitnessX. Vi var forberedt på, at der formentlig ville komme endnu en nedlukning, og derfor har vi økonomisk set budgetteret med nedlukninger både i 2020 og 2021. Det betyder, at vi har penge i kassen til at komme igennem krisen,« siger Per Lyngbak Nielsen.

Fundamentet for FitnessX skal findes i den tidligere fitnesskæde Fitness1, der ligeledes havde centre over hele landet.

Den nyetablerede kæde tog nemlig en stor del af de tidligere Fitness1-centre med sig under den nye struktur FitnessX A/S, hvor tidligere Fitness1-ejer og driftsdirektør i Fitness World, Jens Refsing Andersen, er også er medejer.

»Vi nåede at åbne 22 centre inden nedlukningen, og de havde alle en fin start. Men vi vidste også, at det ville blive svære tider pg.a. nedlukninger, og derfor startede vi med 100 mio. kr. i kassen. Dem har vi langt fra brugt, og der er fortsat penge til at videreudvikle,« siger Per Lyngbak Nielsen.

Derfor er planen også, at FitnessX skal åbne flere centre, så snart de nuværende restriktioner for landets fitnesscentre ophæves.

»Realistisk set tror jeg ikke på, at vi kan åbne før efter påske. Nedlukningen betyder, at vi taber nogle millioner hver måned, og det er selvfølgelig ikke sjovt, men vi har budgetteret med, at nedlukningen i år vil være ligeså længe som i 2020. Der åbnede vi den 8. juni, og derfor kan vi også fint klare os indtil da,« siger Per Lyngbak Nielsen.

Direktøren ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge FitnessX på nuværende tidspunkt har brugt på at etablere sig, men ifølge direktøren er det vigtigt for kæden at bruge nedlukningen fornuftigt ved at få styr på de sidste detaljer, så kæden står knivskarpt, når medlemmerne vender tilbage.

Derfor har FintessX bl.a. brugt den nuværende nedlukning på at forbedre flere facader i landets centre og videreudvikle holdplaner og øvrige træningsmuligheder.

FitnessX har endnu ikke offentliggjort sit første regnskab, men ifølge Per Lyngbak Nielsen forventer kæden et underskud.

»Det koster penge at åbne nye centre og en del af de selskaber, vi har købt, gjorde det ikke godt, inden vi overtog de. Men overordnet set er vi godt tilfredse med tredje kvartal, hvor vi fik lov at holde åbent. Alligevel forventer vi et underskud i vores første regnskab,« siger direktøren.

Per Lyngbak Nielsen solgte i 2019 parkeringsselskabet Onepark for over 100 mio. kr.

En del af pengene er blevet brugt på at etablere FitnessX.

Læs også
Top job