Erhverv

Jysk-familien henter rekordoverskud under krisen

Familieselskabet Lars Larsen Group er klar til at udvide aktiviteterne med nye milliardinvesteringer. Det kan blive i alt fra selskaber til bl.a. sol-/vindenergi, ejendomme og aktier.

Artiklens øverste billede
Jacob Brunsborg (tv.) kører i Lars Larsen Group parløb med selskabets adm. direktør, Jesper Lund (th.). Foto: Joachim Ladefoged

Den familieejede koncern Lars Larsen Group har trodset coronakrisen med et rekordoverskud.

Lars Larsen Group har netop offentliggjort nøgletal for regnskabsåret 2019/20. De viser en omsætning på 35,6 mia. kr. – 9 pct. mere end året før. Resultatet før skat blev på 4,2 mia. kr. og er rekord.

Det mødes med tilfredshed hos koncernchef Jesper Lund, at de samlede aktiviteter er kommet gennem første del af coronakrisen med et resultat på 3,2 mia. kr. efter en samlet skattebetaling på 947 mio. kr.

»Pandemien ramte i foråret og prægede tingene. Krisen har givet os mulighed for at stressteste alle forretningsmodeller, og vi kommer styrket ud på den anden side,« siger Jesper Lund.

Den suverænt største aktivitet i familiekoncernen er Jysk, som i 2019/20 udgjorde 30,6 mia. kr. af omsætningen og 3,6 mia. kr. af resultatet før skat.

De øvrige virksomheder er samlet i et eget område under Lars Larsen Group og udgjorde 5 mia. af omsætningen samt et overskud på 64 mio. kr. før skat.

Netop udviklingen i de øvrige selskaber har været vidt forskellig det seneste år. Jesper Lund påpeger, at selskaberne Ilva, Bolia, Sengespecialisten og Actona Company alle kom igennem med markant bedre indtjening end året før.

Især feriecentret Himmerland, restaurantkæden Letz Sushi samt Garia, der producerer golfvogne og elbiler, har trukket ned i kraft af underskud.

Andre investeringer – bl.a. ejendomme, værdipapirer og andet – har i 2019/20 givet et overskud før skat på 449 mio. kr. til familieselskabet.

Planen er netop at øge de eksterne investeringer yderligere. Efter dette årsresultat har Lars Larsen Group samlet op mod 17 mia. kr. at investere for. Ifølge Jesper Lund er der fokus på alle muligheder – lige fra virksomheder og selskaber til bl.a. sol- og vindenergi.

»Vi har en stor likvid beholdning og er optaget af både langsigtede og bæredygtige projekter,« siger Jesper Lund.

Han blev for et år siden adm. direktør for Lars Larsen Group, hvor Jacob Brunsborg er bestyrelsesformand. Denne overtog posten, efter at hans far, dynekøbmand Lars Larsen, blev syg og døde i 2019.

Jesper Lund understreger, at selvom der er fokus på nye, eksterne investeringer er der også fuld opbakning til investeringer i de nuværende selskaber. Det seneste år er der således lavet driftsinvesteringer samlet for 1,6 mia. kr.

Pandemien rammer fortsat selskaberne i koncernen i kraft af især tvangslukkede butikker. Eksempelvis har Jysk over halvdelen af selskabets 3.000 butikker midlertidigt lukket rundtom i Europa som led i restriktioner i kampen mod coronasmitten. Alligevel er Jesper Lund optimist om muligheder i det igangværende regnskabsår. Han siger:

»Tingene på markederne er lige nu præget af de sundhedsmæssige og økonomiske udfordringer i pandemien. Men vi kører på med vores forretning og investeringer i nye bæredygtige projekter. Vi håber, at 2020/21 vil ende med et resultat som det, vi netop har præsenteret. Men det er naturligvis svært at forudsige.«

Nøgletal:

Lars Larsen Group 2019/2020 2018/2019
Omsætning (mio. kr.) 35.648 32.711
Resultat før skat (mio. kr.) 4.161 3.643
Årsresultat (mio. kr.) 3.214 2.960
Medarbejdere 35.000 33.500

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.