Erhverv

Reddit og Elon Musk får meme-kryptovaluta til at stige voldsomt

Kryptovalutaen Dogecoin stiger voldsomt efter opmærksomhed på internetforummet Reddit og fra verdens rigeste.

Foto: Billedet er fra knowyourmeme.com Illustration: Dogecoin

»It’s doge time«

De seneste par dages vilde handel i især Gamestop-aktien er nu rykket over på kryptomarkedet. Og det er især en enkelt kryptovaluta, der lige nu løber med al opmærksomheden.

Den startede egentlig som en joke, der nu er blevet mange milliarder kroner værd. Dogecoin bygger på det populære meme af den japanske hunderace Shiba Inu, og har eksisteret siden 2013.

I går steg den med hele 372 pct., og antallet af handler eksploderede med 3847 pct.

Det skriver blandt andre CNBC og Forbes.

Ligesom det vilde ridt mod Gamestop-aktien, stammer den store interesse for meme-valutaen fra internetforummet Reddit, hvor flere brugere har opfordret til at købe ind i Dogecoin, beretter de to medier.

Samtidig har opkøbet i valutaen angiveligt fået endnu mere brændstof på tanken, efter Tesla-stifteren Elon Musk blandede sig på Twitter.

Torsdag tweetede han et billede af et magasinomslag med titlen ”Dogue” - et spil på det populære modeblad ”Vogue.” Mange brugere på Twitter og Reddit opfattede det som om, at Musk kastede sin støtte bag det voldsomme opkøb.

Elon Musk har tidligere tweetet meget om netop Dogecoin. Tilbage i december tweetede han kortfattet: »Et ord: Doge,« og fik samtidig kursen til at stige 20 pct.

Situationen med Dogecoin ser dog anderledes ud end med Gamestop.

Reddit-gruppen Wallstreetbets skubber på fortællingen om at købe GameStop-aktier, for at gøre hedgefondenes shortpositioner mindre værd. Ved at købe GameStop-aktier i store volumener foretages der en såkaldt ’short-squeeze’, der tvinger hedgefondene til at dække deres tab. Det skaber en flaskehals-effekt, og får aktien til at stige yderligere.

Ligesom bitcoin skal man som bruger af dogecoin have en ”wallet” eller tegnebog, som man har liggende på sin computer, telefon eller website. Man kan bruge dem til at købe varer, tjenester eller andre krypto- eller traditionelle valutaer. Det er vel og mærke helt anonymt.

Ifølge Dogecoin er den mest populære anvendelse af dogecoin ”tipping”, digitale drikkepenge til andre internetbrugere, der deler indhold, man gerne vil belønne. Altså et form for ”like” med værdi bag.

En enkelt Dogecoin koster nu 0,05 dollars. Til sammenligning koster en enkelt Bitcoin 32.000 dollars.

Læs også
Top job