Serier

Danskere solgte til Airbnb: Nu vil de forandre sommerhusbranchen

Fire af stifterne bag Gaest.com, der blev solgt til Airbnb, er nu klar med et nyt koncept. Denne gang er det målrettet sommerhusbranchen.

Corona rammer verden
Her er personerne bag Landfolk, der er en ny bookingplatform til sommerhuse. Christian Schwarz Lausten, som her ses som nummer fire fra højre, var med til at sælge virksomheden Gaest.com til Airbnb. Foto: Landfolk

I 2019 blev danske Gaest.com, også kendt som ’Airbnb for mødelokaler’, solgt til netop amerikanske Airbnb for et større millionbeløb.

Nu er fire af stifterne bag Gaest.com klar med et nyt koncept. Et koncept, som de kalder ’Landfolk’ og har et mål om at forandre sommerhusbranchen.

Det fortæller Christian Schwarz Lausten, medstifter af både Gaest.com og nu Landfolk.

»Der er brug for at ruske op i sommerhusmarkedet og skabe et fællesskab, hvor ejerne af de mange skønne, sommerhusperler i Danmark, kan dele deres huse med ligesindede på en tryg, let og moderne måde,« siger han i en pressemeddelelse.

Coronakrisen fik i 2020 sommerhusmarkedet i Danmark til at blive rødglødende. Netop den udvikling vil Landfolk nu prøve at lukrere på ved at tilbyde en platform med håndplukkede sommerhuse, som er nemmere at booke. Til gavn for både gæsterne og sommerhusejerne.

Landfolk mener, at der på sommerhusmarkedet eksisterer en forældet tankegang og teknologi i forhold til booking, som kan gøres mere brugervenligt. Samtidig vil Landfolk prøve at skabe en fællesskabsfølelse blandt de mange, der tager i sommerhus.

»Der er et kæmpe publikum på Instagram, der elsker at dele historier om deres sommerhuse med hinanden. Det er det publikum, vi henvender os til og forstår – vi taler samme sprog,« siger Cathrine K. Reimann, medstifter af Landfolk.

Mandag er Landfolk gået i luften. I første omgang med en lille, eksklusiv skare af personlige og stilfulde sommerhuse i weekendafstand af Aarhus og København. I løbet af det kommende år vil platformen vokse i takt med, at de helt rigtige huse findes.

Landfolk er stiftet af syv tidligere Airbnb-ansatte, hvoraf fire af dem stiftede Gaest.com, som altså blev solgt til Airbnb.

Læs også
Top job