Erhverv

Virksomheden Salary lancerer ny platform: Nu kan medarbejdere selv udbetale lønnen

Den danske virksomhed Salary vil gøre op med den traditionelle lønningsdag. Derfor har virksomheden lanceret funktionen Swipe, der giver lønmodtagere mulighed for selv at styre lønudbetalingen.

Artiklens øverste billede
Serieiværksætteren Werner Helmuth Storm Valeur (tv) købte sig ind i Salary et år efter etableringen. Her ses han sammen med virksomheden direktør, Brian Brorsbøl. Foto: Salary

Det skal være slut med den traditionelle månedsløn, der sidst på måneden tikker ind på kontoen hos langt de fleste danskere.

Det mener virksomheden Salary, der netop har lanceret en ny funktion til deres lønsystem, som gør det muligt for lønmodtagere selv at bestemme, hvor ofte og hvor meget de vil have udbetalt af deres løn.

»Vi har store forventninger til den nye udbetalingsfunktion. Allerede nu har vi fået tilbagemeldinger fra virksomheder, der er meget interesseret i løsningen. Samtidig forventer vi, at vi kan få flere kunder i Salary på baggrund af funktionen, da den er den første af sin slags i Danmark. Vi tror på, at funktionen vil kunne være med til at fordoble vores vækst,« siger Brian Brorsbøl, der er adm. direktør i selskabet.

Salarys direktør, Brian Brorsbøl, har store forventinger til virksomhedens nyeste platform Swipe. Han tror på, at flere virksomheder fremover vil efterspørge fleksibel udbetaling af løn. Foto: Salary

Salary blev stiftet i 2016 og fik efter et år på markedet serieiværksætteren Werner Helmuth Storm Valeur, der forrige år tog navneforandring fra Toke Kruse og står bag bl.a. regnskabsfirmaet Billy og selskabet Paperflow, med ombord.

Virksomheden leverer forskellige digitale løsninger, der kan automatisere og forenkle kundernes administration, og har i dag over 5.500 kunder.

Ifølge Brian Brorsbøl bygger virksomhedens seneste tilføjelse til lønsystemet, der har fået navnet Swipe, på en stigende efterspørgsel blandt Salarys eksisterende kunder.

»De seneste mange måneder har vi slået rekord for antallet af nye kunder pr. måned, og vores nye funktion er skabt på baggrund af feedback fra kunderne. Virksomhederne efterlyser mere fleksibilitet i forhold til deres udbetaling af løn, og den mulighed vil vi gerne give dem. Eksempelvis kan det motivere flere til at tage en vagt, hvis de kan se, at de kan have pengene på kontoen kort efter i stedet for at skulle vente sidst til sidst på måneden,« siger Brian Brorsbøl.

Ifølge direktøren er det særligt restaurationsbranchen, vikarbureauer og andre brancher med en stor andel af timelønnede medarbejdere, der har efterspurgt et mere fleksibelt lønsystem, som kan udbetale løn løbende.

Salary vil dog ikke stå på mål for, at udbetalingen af løn med Swipe får frit lejde, hvis ikke virksomhederne ønsker det.

Derfor har selskabet besluttet, at de arbejdsgivere, der benytter platformen, selv kan regulere, hvor stor en del af lønnen medarbejderne kan få udbetalt.

»Vi vil gerne give virksomheden mulighed for at tage socialt ansvar og sørge for, at deres medarbejderne ikke bruger alle deres penge på en måned. Derfor har vi givet arbejdsgiverne mulighed for at sætte en ramme for, hvor stor en del af lønnen, som deres medarbejdere kan få udbetalt med Swipe. På den måde kan de være med til at tage et socialt ansvar, og unge medarbejdere har mulighed for at trække penge ud til en uforudset tandlægeregning i stedet for eksempelvis at tage et kviklån,« siger Brian Brorsbøl, der tror på, at Salary med den nye lønsatsning er et af de førende lønsystemer i 2025.

Swipe er blevet til med hjælp fra Innovationsfonden, der har tilført Salary 700.000 kr. til udvikling af det nye lønsystem.

Salary leverede i sit seneste offentliggjorte regnskab for et underskud på over 375.000 kr. mod et overskud på 4.000 kr. i 2018.

Selskabets egenkapital lød i seneste regnskab på 6,2 mio. kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.