Erhverv

Titusindvis af småbørnsforældre kan igen passe deres arbejde

På mandag får børnene i 0.-4.-klasse igen lov at komme i skole. Dermed kan titusindvis af småbørnsforældre igen fokusere på at passe deres arbejde. Beslutningen får ros fra Dansk Erhverv.

Artiklens øverste billede
De yngste skolebørn får lov at komme tilbage i skole fra på mandag. Dermed kan mange småbørnsforældre igen koncentrere sig om at passe deres arbejde. Arkivfoto: Ole Lind

Skolebørnene i 0.-4. klasse får nu igen lov til at komme i skole, og det er godt nyt for danske virksomheder og samfundsøkonomien.

Det mener erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der ser beslutningen som et første, vigtigt skridt i retning af at få samfundet i gang igen.

»Det er positivt, at der nu er truffet beslutning om, at de mindste kan komme tilbage i skole. Der er netop brug for tiltag, som kan understøtte aktiviteten i samfundet, uden at det har store smittemæssige konsekvenser. Vi har længe peget på dette tiltag, fordi der er en stor samfundsøkonomisk gevinst ved det,« siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

Beslutningen om at sende de mindste børn tilbage i skole er endnu ikke offentliggjort, men regeringen har indkaldt til pressemøde kl. 18 i dag, og flere kilder bekræfter over for Jyllands-Posten, at beslutningen er truffet.

Hjemmeskolingen af de fem mindste klassetrin har den seneste tid bundet titusindvis af forældre til også at arbejde hjemme – i det omfang, det har været muligt – og samtidig støtte børnenes skolegang.

Dansk Erhverv mener, at der skal yderligere fokus på genåbning af samfundet, »så man så hurtigt som muligt kan få hjulene i gang igen samtidig med, at det sundhedsmæssigt er forsvarligt.«

Brian Mikkelsen henviser til, at en masse virksomheder i denne tid hænger i med det yderste af neglene for at overleve.

»Derfor er det meget vigtigt, at der ikke går tid til spilde, når smitteudviklingen går den rigtige vej. Vi bliver nødt til at se på, hvordan vi genåbner godt, hurtigt og forsvarligt,« mener Brian Mikkelsen.

Det anslås, at hjemsendelsen af de yngste elever har kostet 150-250 mio. kr. om dagen i tabt produktion. Reelt er prisen dog formentlig langt højere, vurderer erhvervsorganisationen DI, som henviser til, at de yngste elever kan have mistet en-to måneders læring, siden de blev hjemsendt.

»Jeg er enormt glad for, at de yngste elever kan vende tilbage til klasseværelserne om en uge. Jeg tror, at jeg taler på tusindvis af forældres og børns vegne, når jeg siger, at det nok bliver ugens bedste nyhed,« siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Han tilføjer, at hjemsendelsen af de yngste elever har kostet dyrt - både økonomisk og på børnenes trivsel og indlæring.

»Det har været  hårdt at undvære sine kammerater og hverdag. Nu er det vigtigt, at vi får lagt en plan for, hvordan de kommer bedst muligt tilbage i skole igen,« siger Lars Sandahl Sørensen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.