Erhverv

Diamanthandler Katerina Pitzner tjener rekordmange millioner

I 2020 hev Katerina Pitzners diamantvirksomhed endnu et millionoverskud hjem.

For andet år i træk har diamanthandler Katerina Pitzner tjent rekordmange millioner på sin diamantvirksomhed. Arkivfoto: Gregers Tycho

Mens coronakrisen har sendt virksomheder verden over til tælling, er det lykkedes den danske diamanthandler Katerina Pitzner at hive endnu et rekordhøjt millionoverskud hjem i sin virksomhed Pitzner Invest ApS.

Coronakrisen har nemlig ifølge diamanthandleren haft en særdeles positiv indvirkning på hendes forretning og fået danskere til at sætte deres penge i de funklende smykker.

Det betyder, at Katerina Pitzner kan fremvise regnskab for 2020, hvor virksomhedens overskud for andet år i træk er mere end fordoblet. Overskuddet lander således på 8,6 mio. kr efter skat mod 4,1 mio. kr. efter skat året forinden.

»Jeg er meget tilfreds med resultatet. Den øgede vækst er ud over en stor interesse for de eksklusive diamantsmykker drevet af bankernes negative renter og en stigende interesse for at fremtidssikre midler under coronakrisen. Jeg har klart kunnet mærke, at flere kunder er interesserede i at investere i diamanter under krisen, og det har påvirket regnskabet positivt. På den måde er coronakrisen en krise, der skiller vandene. Mens nogle virksomheder må gå konkurs, har andre kronede dage,« siger Katerina Pitzner.

Hun glæder sig over, at Pitzner Invest ApS hører til sidstnævnte.

»Jeg oplever, at særligt yngre mennesker helt ned til omkring 25-35 år er interesseret i at investere. Samtidig er flere ældre investorer, der har prøvet at tabe på aktier og ejendomsmarkedet, interesserede i at sprede deres investeringer. Jeg havde forventet et godt resultat, men interessen har været større end ventet,« siger den mangeårige diamanthandler.

Ud over at drive diamantforretning er Katerina Pitzner kendt fra tv-programmet ”Diamantfamilien”, der følger hverdagen hos diamanthandleren og hendes tre døtre.

Programmet var ifølge Katerina Pitzner med til at sætte skub i indtjeningen i 2019.

Det seneste år har programmet dog ikke været sendt, og derfor bekræfter den fortsatte interesse for selskabet Pitzner i, at det ikke udelukkende har været tv-programmet, der har båret indtjeningen frem, selvom hun erkender, at medieomtalen har skaffet selskabet flere kunder.

»Jeg er egentlig overrasket over, at det er lykkedes at fordoble overskuddet endnu en gang. Det gør mig stolt, at jeg selv har drevet virksomheden hertil og har formået at blive ved med at holde mine omkostninger nede. Samtidig har jeg igen år løbet stærkt for at holde tempo, mens dampen er oppe,« siger Katerina Pitzner.

Det positive resultat betyder, at selskabets egenkapital er vokset til 8,6 mio. kr. mod et underskud på 34.000 kr. i 2019.

Fremadrettet vil Katerina Pitzner arbejde for yderligere vækst, og derfor har hun allerede nu igangsat oplæring af nye medarbejdere.

»Jeg forventer fortsat at øge mit overskud, selvom det formentlig ikke fordobles endnu en gang i næste regnskab. Samtidig er jeg ved at oplære en, måske to ansatte, som kan hjælpe med at tage fra, fordi jeg er hængt op i forhold til, hvad jeg selv kan klare. Derudover kigger på, hvordan jeg kan optimere min digitale markedsføring for at nå endnu flere kunder,« siger hun.

BRANCHENYT
Læs også