Serier

Regeringen lægger op til click and collect-løsning til små butikker

Regeringen vil justere hjælpepakker til små erhvervsdrivende og lægger op til click and collect-løsning til små butikker.

Corona rammer verden
Fungerende finansminister Morten Bødskov har på et door-step pressemøde i dag fortalt om justeringerne af de hjælpepakker, der er målrettet små erhvervsdrivende. Foto: Mikkel Hørlyck

Regeringen indkalder Folketingets partier til forhandlinger om en justering af hjælpepakkerne til små erhvervsdrivende.

Fungerende finansminister Morten Bødskov og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagde ved et pressemøde fredag eftermiddag, at de små erhvervsdrivende har vist samfundssind og retter i særlig grad opmærksomhed mod små butikker.

»Vi skal sikre, at de dele af dansk erhvervsliv, der har det hårdt lige nu, skal have en hjælpende hånd,« siger Morten Bødskov.

Helt konkret lægger regeringen op til en justering af reglerne for klik and collect, så det ikke længere er et krav, at kunder betaler for varer på forhånd. Derimod skal man kunne betale ved døren i butikkerne.

Dermed er de små butikker ikke afhængige af dyre betalingsløsninger på nettet, som mange små butikker ikke har et setup til.

»Vi har fokus på de mindre butikker, som har holdt liv i vores mindre byer,« siger Morten Bødskov ved pressemødet.

Regeringen indleder forhandlingerne med Folketingets partier fredag eftermiddag.

Kort inden pressemødet i Finansministeriet skrev Venstres politiske ordfører på Twitter, at et politisk flertal uden om regeringen er enige om at sidestille den økonomiske kompensation til selvstændige med lønkompensation.

Ved pressemødet afviste Peter Hummelgaard imidlertid, at der er politisk flertal for forslaget. Morten Bødskov siger, at forslaget er noget af det, der skal drøftes ved mødet med de øvrige partier.

»Vi har én interesse, og det er, at så mange små butikker og andre virksomheder som muligt kommer igennem den her krise,« siger Morten Bødskov.

Både Dansk Erhverv, Dansk Industri, Horesta, SMVdanmark og Ledernes Hovedorganisation har tidligere ytret sig om manglen på yderligere hjælp til de små virksomheder, som regeringen har lukket på grund af covid-19.

I forbindelse med regeringens forlængende af nedlukningen frem til 28. februar sagde adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, at regeringen i større omfang tog erhvervslivet med på råd.

»Vi ville gerne have diskuteret forskellige løsninger, som for eksempel at man åbner op for, at butikker og liberale erhverv har mulighed for at indføre click&collect-løsninger eller individuel tidsbestilling, så man kan have kunder enkeltvis i en frisør eller butik,« sagde Brian Mikkelsen.

BRANCHENYT
Læs også