Erhverv

Inger Støjberg genopliver firma og giver det et nyt navn

Inger Støjberg har netop genaktiveret den enkeltmandsvirksomhed, som ellers har været lukket i næsten 20 år.

Inger Støjberg er igen aktiv som virksomhedsindehaver. Foto: Gregers Tycho

Inger Støjbergs politiske fremtid svæver i det uvisse efter hendes udmeldelse af Venstre for halvanden uge siden.

Mens offentligheden må vente i spænding på Støjbergs næste skridt, har hun netop genoplivet den enkeltmandsvirksomhed, som hun ellers lukkede tilbage i 2001.

Dengang gik virksomheden under navnet Støjberg Kommunication V/ Inger Støjberg. Nu hedder enkeltmandsvirksomheden Inger Støjberg - Til kamp for danske værdier.

Virksomheden er oprettet under branchekoden "public relations og kommunikation" i cvr-registeret. Inger Støjberg bekræfter eksistensen af virksomheden.

»Ja, jeg har startet virksomheden "Inger Støjberg - Til kamp for danske værdier". Alle ved, at jeg bruger mine vågne timer på at kæmpe for danske værdier. Det har jeg tidligere gjort i Venstre, men den kamp var der ikke længere tilstrækkelig plads til i partiet, så derfor fortsætter jeg nu som løsgænger i Folketinget,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Netop slaglinjen "Til kamp for danske værdier" læner sig rigtigt meget op ad formuleringer, som Nye Borgerlige og Pernille Vermund har brugt til at støtte Inger Støjberg i sagen om adskillelse af asylpar.

Faktisk har netop Nye Borgerlige og Pernille Vermund kørt en støttekampagne for Inger Støjberg, hvor omdrejningspunktet var "kampen for danske værdier".

Støttekampagnen blev til både avisannoncer, stribevis af Facebook-videoer og sågar et fly, der fløj rundt med et 100 kvadratmeter stort banner rundt om i landet, hvor formuleringen "kampen for danske værdier" gik igen og igen.

Finans har forholdt Inger Støjberg til, at virksomhedsnavnet læner sig op ad de formuleringer, Nye Borgerlige og Vermund har brugt gennem mange måneder om sagen mod Støjberg.

Til det svarer Inger Støjbergs presseansvarlige, at hun ikke er medlem af Nye Borgerlige, og at det heller ikke er i »pipelinen«.

Nye Borgerlige og Pernille Vermund bød sig til, da Støjberg besluttede sig for at forlade Venstre i begyndelsen af februar.

»Inger Støjberg er stadig velkommen hos os,« sagde Vermund til Ritzau den 4. februar.

Det er dog ikke kun Nye Borgerlige, der kæmper om Støjbergs gunst. Det samme gør Dansk Folkeparti, hvis formand Kristian Thulesen Dahl også har budt Støjberg velkommen i partiet.

I begyndelsen af februar stemte et flertal i Folketinget – heriblandt størstedelen af Venstre – for, at der skal rejses en rigsretssag mod Inger Støjberg for ulovlig adskillelse af asylpar.

Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemte imod og har igennem hele forløbet støttet Inger Støjberg.

Rigsretssagen, den kun sjette i danmarkshistorien, ventes at blive indledt senere i år.

Læs også
Top job