Serier

Bitcoin passerer en værdi på 50.000 dollars for første gang

Kryptovalutaens værdi vokser og vokser, og tirsdag nåede den et nyt højdepunkt.

Bitcoin - har de nye kryptovalutaer en fremtid?

For hver dag, der går i disse dage, når bitcoin nye højder.

Kryptovalutaen toppede tirsdag, da den krydsede grænsen til 50.000 dollars, svarende til knap 310.000 kr. Det skriver Bloomberg.

Dermed fortsætter kryptovalutaen sin imponerende kurs, der har set kryptovalutaens værdi forøget med omkring 20.000 dollars i år, svarende til lidt over 120.000 kr.

Den digitale valuta toppede tirsdag med en værdi på 50.602,53 dollars., før den gik en smule ned. Men den samlede værdi for dagen blev stadig øget med 2 pct. og er næsten steget 260 pct. siden starten af november.

Det er blandt andet investorer, der har fået bitcoins værdi til at eksplodere under coronapandemien. Samtidig driver store firmaer som Tesla og Mastercard stigningen af værdien på den digitale valuta.

Den amerikanske elbilsgigant Tesla købte for en uge siden for over 9 mia. kr. i bitcoin og planlægger at acceptere bitcoins som betalingsmodel. Senest offentliggjorde Mastercard, at det multinationale selskab pønser på at tilbyde sparring i at købe kryptovaluta.

»Enten er det Elon Musk (Tesla-direktør, red.), Mastercard eller Morgan Stanley (amerikansk investeringsbank, red.). Stemningen, musikken og momentum er umuligt at ignorere. Til manges store irritation har bitcoin-toget allerede forladt parronen,« siger Antoni Trenchev, én af de største kryptovaluta-långivere og medgrundlægger af Nexo i London, til Bloomberg.

I øjeblikket tyder også meget på, at man snart kan handle bitcoins via en ny investeringsforening. En såkaldt ETF-fond, der typisk har meget lave omkostninger.

Fonden vurderes at se dagens lys i løbet af i år, hvis det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC), viser sig at have skiftet holdning til kryptovalutaen.

Tidligere har SEC afvist mindst 10 finansvirksomheders ansøgninger, fordi SEC har været bekymret for sikkerheden omkring kryptovalutaen og det faktum, at det er et uprøvet marked.

Læs også