Serier
BREAKING

Små virksomheder bløder: Martin Thorborg kalder til handling

Ifølge serieiværksætter Martin Thorborg er de små virksomheder på sammenbruddets rand på grund af coronakrisen - og det kan bl.a. mærkes på kundetilfredsheden i hans firma Dinero.

Corona rammer verden
Martin Thorborg, passioneret serieiværksætter.

Mens coronakrisen bulrer, er kundetilfredsheden nået sit laveste punkt nogensinde hos virksomheden Dinero. Men de to ting hænger uløseligt sammen, mener Dineros adm. direktør, Martin Thorborg. Og nu kalder han til aktion.

Sådan fortæller han til Berlingske.

Dinero hjælper lige nu bl.a. små virksomheder, freelancere og selvstændige med deres momsregnskab, og her går bølgerne altså højt mellem kunder og supportere. Men det er i ren afmagt at kunderne langer ud, forklarer serieiværksætteren Martin Thorborg.

»De er på sammenbruddets rand. Deres forretning er tvangslukket, de har ingen penge, og staten beder dem om penge, de ikke har,« siger han til Berlingske.

Han forklarer, at kundetilfredsheden som regel falder en smule, når der skal udarbejdes momsregnskab, men at det i år er helt usædvanligt. Og det mener han skyldes coronanedlukningerne. De små virksomheder har ganske enkelt ikke råd til at betale moms.

Han mener, at regeringens forslag om momslån - altså at virksomheder kan tage et rentefrit lån ved staten til at betale moms - er for sent på den. Momsregnskaberne skal nemlig afleveres inden for den næste uge. Derfor kalder han nu til aktion og efterlyser akutte løsninger, som virksomhederne kan støtte sig op af.

Han håber, at regeringen meget snart kan give en garanti på momslånet, og at det offentlige indtil da trækker i bremsen i forhold til rykkere.

»Vent med rykkerne, til folk har deres penge i hus,« siger han og tilføjer:

»Endnu bedre: Udskyd momsen igen.«

Martin Thorborgs virksomhed Dinero står bag et digitalt regnskabsprogram, der bl.a. hjælper mindre virksomheder med økonomi- og lønstyring. Trods coronakrise og kundeutilfredshed omsatte virksomheden sidste år for mere end 78 mio. kr. og gik desuden ud af regnskabsåret med et overskud på 26 mio. kr.

Læs også