Erhverv

SAS er blandt ramte selskaber i stort hackerangreb

Flere store virksomheder i Danmark har været ramt af hackerangreb. Foto: Aleksander Klug

Flyselskabet SAS er blandt de selskaber, der er blevet ramt af det store såkaldte Solarwinds-hackerangreb, der kompromittede software fra sikkerhedsselskabet Solarwinds, og som førte til, at en malware-kode blev sendt til op til 18.000 kunder.

Det skriver Dagens Næringsliv og Bloomberg.

Ifølge mediet har hackerne etableret en såkaldt bagdør, der gav adgang til SAS’ interne computersystem gennem en softwareopdatering. Bagdøre kan for eksempel bruges til at fjernstyre udstyr eller installere ondsindet software.

Flyselskabet har dog indtil videre ikke fundet tegn på, at bagdøren er blevet brugt, siger SAS' sikkerhedschef Thomas Widén til Dagens Næringsliv.

Også to store danske energiselskaber er blevet ramt af hackerangrebet, har brancheorganisationen Dansk Industri tidligere oplyst til Jyllands-Posten dog uden at sætte navn på de to selskaber.

Oplysninger om det store angreb kom først frem i december sidste år, men det begyndte allerede i marts.

Det oprindelige mål for angrebet var det amerikanske sikkerhedsselskab Solarwinds, som blev inficeret med ondsindet software fra hackerne.

Solarwinds' beskyttelsesprogram har været benyttet af en lang række ministerier i USA og flere hundrede af landets førende virksomheder.

Solarwinds' software bruges også mange andre steder i verden - heriblandt Danmark, hvor 30 myndigheder og virksomheder ifølge Jyllands-Posten har været ramt.

Læs også
Top job